Vene saatkond tegi kirikupõlengu kohta avalduse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani kiriku põlengu tagajärjed.
Kaasani kiriku põlengu tagajärjed. Foto: Peeter Langovits

Venemaa saatkond Eestis tegi seoses Kaasani kiriku põlenguga avalduse, milles väljendab oma nördimust kiriku väidetava süütamise suhtes.


«Venemaa saatkond Eestis väljendab nördimust seoses barbaarse süütamisega, mis leidis aset 16. juulil Kaasani kirikus, mis ehitati ligi 300 aastat tagasi ja mis on vanim tegutsev õigeusukirik Tallinnas. Saatkond avaldab kaastunnet koguduse liikmetele, ülempreester Vjatšeslav Seliverstovile, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikule ja selle juhile, Tallinna ja kogu Eesti metropoliidile Korneliusele,» seisab saatkonna avalduses.

Ühtlasi kiidab saatkond tuletõrjujaid, kes suutsid kiriku hävimise ära hoida, tunnustab politsei aktiivsust juhtumi uurimisel ning tänab Tallinna linnavalitsust abipakkumise eest tulekahju tagajärgede likvideerimisel.

Politsei algatas Liivalaia tänaval asuvas Kaasani kirikus ööl vastu eilset aset leidnud tulekahju suhtes kriminaalmenetluse paragrahvi alusel, mis käsitleb kultuurimälestise rikkumist või hävitamist.

Kaasani kiriku ülempreester Vjatšeslav ütles eile ajakirjanikele, et kahtlustab kiriku süütamist, sest tulekahjukohalt leiti plastpudel süttiva vedeliku jääkidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles