Õllesummeril töötanud noored jäid palgata

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeri kolmas päev
Õllesummeri kolmas päev Foto: Jelena Rudi

Rakvere firma sundis Õllesummerile tööle tulnud noored lubatust kaks korda pikemaid tööpäevi tegema, parkimisplatsil ööbima ja hallitanud toitu müüma, jättes lõpuks ka palga maksmata.

Rakvere OÜ Pauluse Meelelahutus palkas suusõnalisel kokkuleppel Õllesummerile õnne- ja osavusmänge juhtima kaheksa Kehra noorukit ja neidu. Päevapalgaks lubati neile 200-400 krooni, kaks korda päevas süüa ja majutust Õllesummeri alal, kirjutab Õhtuleht.

Tegelikult pandi kehralased veoautosid tühjaks laadima ja süüa tegema, ning osa neist viidi hoopis Võru Motocampile toitu müüma. Pealinna jäänud noored pidid enda kinnitusel ööbima kalmistu kõrval parklas telgis ja süüa said viie päeva jooksul vaid kolm korda.

Noori sunniti endi sõnul müüma muuhulgas hallitanud burgereid ja mädast kapsast tehtud salatit.

OÜ Pauluse Meelelahutus, keda Virumaa Teataja andmeil Lääne-Viru veterinaarkeskus mullu hügieeninõuete rikkumise ja säilimisaja ületanud kotlettide müügi eest trahvis, pole noortele tänini palka maksnud ja väidab, et nad ei teinud tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles