Kaasani kiriku põlengut uurib politsei

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani kiriku põlengu tagajärjed.
Kaasani kiriku põlengu tagajärjed. Foto: Peeter Langovits

Politsei algatas Liivalaia tänaval asuva Kaasani kiriku uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahv 204 järgi, mis käsitleb kultuurimälestise hävitamist või rikkumist.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles Postimees.ee'le, et selle, kas kirik pandi põlema tahtlikult või oli tegemist õnnetusega, peab välja selgitama uurimine.

Kaasani kiriku ülempreestri, isa Vjatšeslavi hinnangul viitavad sündmuspaigalt leitud tõendid sellele, et pühakoda võidi süüdata. Preestri sõnul leidsid politseinikud pühakoja juurest plastpudeli kergesti süttiva vedeliku jääkidega.

«Praegu alustati menetlust kultuurimälestise hävitamise või rikkumise suhtes. Karistusseadustikus on küll olemas süütamist käsitlev paragrahv, kuid süütamine seaduse mõistes ei ole päris seesama, mida inimesed on harjunud mõtlema. Süütamise paragrahv käsitleb juhtumeid, kus on põhjustatud oht inimese elule või tervisele,» selgitas Tuulik.

Kultuurimälestise rikkumise või hävitamise eest näeb seadus ette ühe kuni viie aasta pikkuse vangistuse. Praegu ei ole politsei veel kedagi kahtlustatavana kinni pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles