Kultuurikatla juht pandi paika ülalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla uus juht.
Kultuurikatla uus juht. Foto: Teet Malsroos

Tallinn lõi palju poleemikat tekitanud Kultuurikatla jaoks uue ametikoha. Värske üldjuht on Peeter Jalakas, kes osutus teiste kandidaatide seast valituks mitteavalikul konkursil, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.


MTÜ Kultuurikatel algataja ja juhi Peeter Eerik Otsa sõnul esitas MTÜ pealinna kultuuriväärtuste ametile (KVA) mitu kandidaati, kelle hulgast ameti juhataja Anu Kivilo valis 10. juulil paar tundi enne puhkusele minekut Kultuurikatla üldjuhiks Jalaka, kes aga ei olnud MTÜ enda esimene valik.

Otsa sõnul langetas KVA juht otsuse iseseisvalt ega arvestanud nende arvamusega.
«See on suurepärane, et linn on leidnud lõpuks inimese, kes saab loodetavasti täielikult Kultuurikatlale pühenduda,» muretses Ots.

«Meie hirm oli lihtsalt see, et kuna Jalakas on siiski teatritegija, läheb ka Kultuurikatel teatriks kätte ära ning see sulgeb meile palju uksi.»

Kivilo sõnul oli tõesti tegu mitteavaliku konkursiga, kuid Kultuurikatla arendajaks ja tugevdajaks valiti inimene, kes valdkonda juba tunneb.

Jalakas lausus, et tema roll on olla käivitaja ja kaasaaitaja, et Kultuurikatel ellu äratada.
«Minu eesmärk on kõigepealt projekteerimine ja lammutustööde käivitamine, samuti panna paika organisatsiooniline vorm ning täpsustada suhted kõigi partneritega,» ütles ta.

Jalakas jätkab lisaks Kultuurikatlale ka vanalinnas tegutseva Von Krahli teatri juhina. Ta on asutanud mitu restorani ja mahesaadustega tegeleva ettevõtte Ökosahver, samuti on ta tegev nii nõukoja Minu Eesti kui ka mitme teise ühiskondliku liikumise juures.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles