Kaarli puiestee avatakse peagi liikluseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli puiestee linnast väljuvat suunda kasutavad praegu vaid ühissõidukid ja Kaarli parklasse sõitvad autod.
Kaarli puiestee linnast väljuvat suunda kasutavad praegu vaid ühissõidukid ja Kaarli parklasse sõitvad autod. Foto: Raigo Pajula.

Vabaduse väljaku ehitustööd on nüüdseks jõudnud nii kaugele, et Kaarli puiesteel liikluse avamine seisab veel vaid väiksemate ehitustööde taga.


Kogu Vabaduse väljaku ja Kaarli puiestee liikluseks avatav osa on asfalteeritud, paigaldatud on äärekivid, tänavavalgustus, uued trolliliinide kandepostid ning rajatud jalakäijate ohutussaared, teatas Raepress. Paigaldamist vajavad veel alalised liiklusmärgid ning valgusfoorid.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on viimaseks mahukamaks tööks, mis veel ees seisab, teekattemärgistuste tegemine. «Peatselt taasavatav liiklus Kaarli puiesteel muudab kogu kesklinna liikluse sujuvamaks,» sõnas Aas ning lisas, et liiklusskeemis varasemaga võrreldes suuri muudatusi ei tule.

«Kaarli puiesteed ei ole mõtet liikluseks avada kiirustades, kuna liiklejaid ohustaksid väljaku ehitust teenindavad suured autod, mis tänaval manööverdavad,» lausus abilinnapea.

Kogu uue arhitektuurilise lahendusega Vabaduse väljak avatakse 20. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles