Eesti ja Vene humanitaarid teevad koostööd

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman ja Rein Raud.
Mihhail Lotman ja Rein Raud. Foto: Silja Kaigu/Scanpix

Eile allkirjastasid Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud ja Venemaa Riikliku Humanitaarülikooli rektor Jefim Pivovar kahe ülikooli koostöö raamlepingu, mille eesmärgiks on arendada teadus- ja haridusalast koostööd vastastikust huvi pakkuvates valdkondades.


«Tallinna Ülikooli ja Venemaa Riikliku Humanitaarülikooli koostöölepingu sõlmimise ajendiks oli vajadus tugevdada ja edendada eesti ja vene õpetlaste koostööd ning arendustööd uurimustööde ja õppekavade valdkonnas,» selgitas Tallinna Ülikooli Katariina Kolledži direktor Dimitri Mironov.

Samuti on eesmärgiks hoogustada vastastikust info-, professorite, teadlaste, administratiiv- ja tehniliste töötajate ning tudengite vahetust, lisas ta.

Professor Rein Raua sõnul on Venemaa Riikliku Humanitaarülikooli näol on tegemist Venemaa vaba mõtet kandva humanitaarsuunitlusega ülikooliga, kuhu on traditsiooniliselt koondunud õpetlased, kes olid nõukogude režiimi põlu all, ent samas just seetõttu olid alati diskussioonideks avatud.

«See on ülikool, mis on oma maailmavaatelt Tallinna Ülikoolile sarnane ning meil on hea meel, et läbirääkimisprotsess lepingu allkirjastamisega lõpule jõudis,» kommenteeris Raud.

Edasist koostööd lepinguosaliste vahel täpsustatakse koostööprogrammides, mis luuakse konkreetseks perioodiks pärast koostöötingimuste, teemade ja osalejate kindlaks määramist. Järgmiseks õppeaastaks kavandatakse vastastikke kohtumisi Tallinnas ja Moskvas.

Leping sõlmiti esialgu viieks aastaks, tähtaja möödudes on seda võimalik pikendada. Tallinna Ülikoolil on koostööleping ka Moskva Riikliku Ülikooliga.

26.-28. mail viibis Tallinna Ülikooli delegatsioon eesotsas rektor Rauaga töövisiidil Moskvas. Delegatsioon külastas lisaks Venemaa Riiklikule Humanitaarülikoolile ka Moskva Riiklikku Ülikooli, Eesti Vabariigi suursaatkonda Vene Föderatsioonis ning osales Eesti ja Venemaa teadlaste ühisel ümarlaual Vene Föderatsiooni Teaduste Akadeemias. 28. mail allkirjastati koostööleping ka Moskva Riikliku Ülikooliga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles