Kultuuripealinn äratab Lasnamäe ellu

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuripealinna programmiosakonna juhataja Jaanus Rohumaa loodab avada Tallinna mereäärse tsooni.
Kultuuripealinna programmiosakonna juhataja Jaanus Rohumaa loodab avada Tallinna mereäärse tsooni. Foto: Peeter Langovits.

Merele keskenduv kultuuripealinn 2011 Tallinn tahab vene kogukonna kaasamiseks hulga üritusi viia Koplisse ja Lasnamäele.

2011. aastal Tallinnas toimuvate kultuuriürituste toimumiskohtade hierarhiat juhivad mere äär ja sellega piirnev ala ning vanalinna ja selle ümbrus, kuid kultuuripealinna programmiosakonna juhataja Jaanus Rohumaa sõnul on tähtsal kohal ka Lasnamäe ja Kopli.

«Tahame, et oleks põhjust sõita 2011. aastal Lasnamäele, sest seal on lahe olla,» kinnitas Rohumaa. «Vene kogukonna, muukeelse elanikkonna kaasmaine on meie jaoks väga oluline,» rõhutas ta.

Rohumaa rääkis, et kultuuripealinnas on tähtis, et turistidel oleks minna ka mujale kui vanalinna. Siinkohal tõi ta positiivseks näiteks Berliini.

«Tahan jõuda ka taksojuhtide ja poemüüjateni,» rõhutas Rohumaa, et kultuuripealinn pole eliidiprojekt.

Võimalikest üritustest Lasnamäel on Rohumaa sõnul praegu plaanis muusika linnaruumis non-stop kontsertide näol. «Tahan algatada majade kaunistamise projektid, tekitada uued loomingulised seltsingud,» loetles ta.

Rohumaa sõnul on Lasnamäe eripäraks palju noori inimesi, keda kultuuripealinna programmi raames püütakse suunata avastama näiteks bändi või teatri tegemist. Üks Lasnamäega seotud projekt on näiteks subkultuuri- ja muusikaprojekt AfroReggae.

Rohumaa rõhutas, et tegelikult on kultuuripealinna üritustesse kaasatud kogu Tallinn ja lähivallad, lisaks Turu linn ja Helsingi ning lõpuks saab sellest osa kogu Eesti.

Rohumaa ütles, et kavas on läbi rääkida kõigi Eesti omavalitsustega nende kaasamise teemal. Kõik Eesti linnad saavad tema sõnul aga kultuuripealinna kavas oma teemapäeva.


Jaanus Rohumaa loetelu prioriteetsetest üritustest kultuuripealinnas aastal 2011:

noorte subkultuuri- ja muusikaprojekt AfroReggae;
suurüritus 20. augustil Lauluväljakul;
Tallinna Maraton rahvusvahelisena;
Euroopa tipp-tegijate meistriklassid;
koolinoorte laulu ja tantsupeo kaasamine;
audiovisuaalsete helide festival Plektrum;
MTV muusikaauhindade gala;
nädalapikkused Tallinna Merepäevad;
maailmatasemel graffitikunstnikud;
jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles