Pirita juhid on parkimistasu kaotamisega rahul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorraldajad Pirital.
Liikluskorraldajad Pirital. Foto: Raepress

Pirita linnaosavalitsuse ametnikud leiavad, et tasulise parkimise kaotamine Pirital oli õige otsus.


«Pirita elanike jaoks oli see kohe kindlasti õige otsus. Elanikud ei pea enam hankima parkimislubasid selleks, et autosid oma kodude ette parkida,» lausus praegu linnaosavanemat asendav Pirita haldussekretär Mart Külvi.

Tasuline parkimine põhjustas varem muuhulgas selle, et suvitajad parkisid oma autod tasulisest parkimisalast väljapoole jäävatele tänavatele, tehes ilusate ilmadega sealsete elanike elu põrguks.

Alates tänavu aprillist tuleb Pirital maksta vaid parkimise eest Merivälja teel Pirita muuli juures olevas parklas. «Linnaelaniku seisukohalt oli parkimistasu kaotamine kindlasti õige otsus. Ja ma arvan, et see ei olnud ka linnakassa jaoks eriti suur kaotus,» ütles Külvi.

Ka Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles hiljuti Raepressi vahendusel, et tal on hea meel, et tasuline parkimine Pirita rannapiirkonnas ja tänavatel ära lõpetati.

Praegu saab Pirital tasuta parkida rannahoone ning Pirita kloostri ees, Pirita Vabaaja Keskuse ning linnaosa valitsuse kõrval. Pirital valvab parkimiskorra järele munitsipaalpolitsei. Suveperioodil töötab seal neli helkurvestides liikluskorraldajat, kes rannaliste autod vabadele parkimiskohtadele juhatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles