Tung Tallinna Ülikooli lööb rekordeid

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli vastuvõtulaud on nüüdseks kinni.
Tallinna Ülikooli vastuvõtulaud on nüüdseks kinni. Foto: Priit Simson.

Hetkeks, mil osa vastuvõtust on läbi, on Tallinna Ülikooli õppimaasumiseks esitatud viiendiku võrra rohkem avaldusi, kui eelmisel aastal kogu vastuvõtuperioodi jooksul kokku.

Eile lõppes Tallinna Ülikoolis (TLÜ) avalduste vastuvõtt õppekavadele, kus on nõutav vastuvõtueksami sooritamine. Kuni 19. juulini jätkub dokumentide vastuvõtt riigieelarvelistele ja riigieelarvevälistele kohtadele SAISis neile erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi.

TLÜsse sisseastumiseks oli 9. juuliks esitatud kokku 11 394 avaldust. Bakalaureuseõppesse oli nendest esitatud 8814 avaldust, magistriõppesse asumiseks 2203, doktorantuurikohtadele kandideerimiseks 197 avaldust ja rakenduskõrghariduse omandamiseks 180 avaldust.

«Üldiselt on võrreldes eelmiste aastatega konkursid suurenenud pea kõikidel erialadel,» ütles TLÜ pressiesindaja Maiki Voore.

Kõige populaarsem eriala on riigiteadused, nõutuimate seas on ka inglise keele ja kultuuri eriala, alushariduse pedagoogi eriala, samuti psühholoogia, keskkonnakorraldus, sotsiaaltöö, infoteadus, kehakultuur, rekreatsioonikorraldus ja eesti filoloogia.

Sisseastumiseksamid TLÜ bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe erialadele toimuvad algavad reedel, 10. juulil ning kestavad 16. juulini. Vastuvõetute nimekirjad avaldatakse 22. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles