Autojuhid hiilivad suletud Kaarli puiesteele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parklasse suunduv auto Kaarli puiesteel.
Parklasse suunduv auto Kaarli puiesteel. Foto: Raigo Pajula.

Kuigi Kaarli puiestee linnast väljuv suund on esialgu avatud vaid ühissõidukitele, kasutab ka mõni eraauto seda otseteena linnast välja saamiseks.


ASi Ühisteenuste juhatuse liikme Alar Vasemägi sõnul on selliste autojuhtide näol tegemist seaduserikkujatega, sest autoga võivad Kaarli puiesteele sõita vaid Kaarli parkla kasutajad.

Sellest annavad teavet ka Vabaduse väljakule paigaldatud liiklusmärgid. Kaarli parklat haldava ASi Ühisteenused kontrolörid seisavad ka Vabaduse väljakul teeotsa juures ning lasevad üle platsi vaid Kaarli parkla kasutajaid. Tõsi küll, läbi pääsemiseks piisab autojuhi suusõnalisest kinnitusest, et ta sõidab parklasse.

Vasemägi soovitab pettuse abil tee lühendamisest siiski hoiduda. Sest neid autojuhte, kes lubatud parklassemineku asemel Kaarli puiesteelt lihtsalt läbi tahavad sõita, võib oodata ebameeldiv üllatus.

«See tee ei ole läbisõiduks veel avatud. Ja kui te sealt lihtsalt läbi sõidate, siis võib teid järgmisel tänavanurgal oodata politseipatrull ja see asi ei pruugi hästi lõppeda,» lausus Vasemägi. Ta lisas, et kuna puiestee linnast väljuv suund on praegu küllaltki tühi, siis on kaugelt näha, kas sõiduk tuleb parklast või sõidab keegi lihtsalt kavalust kasutades üle Vabaduse väljaku.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova sõnul ei ole Kaarli puiestee liikluspolitsei kõrgendatud tähelepanu all ning patrull võib seal eeskirjarikkujaid üllatada samamoodi nagu igal pool mujalgi. «Juhul, kui antud piirkonnas liikuv politseipatrull näeb kedagi liiklusnõudeid rikkumas, siis sellele reageeritakse,» lausus pressiesindaja.

Kaarli parklas maksab parkimine ööpäevaringselt ja seitse päeva nädalas 36 krooni tund ning raha kogub seal Ühisteenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles