Neljapäeval algavad Tallinnas Keskaja päevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullustelt Keskaja päevadelt.
Hetk mullustelt Keskaja päevadelt. Foto: Artur Sadovski.

9.-12. juulini toimuvad Tallinna vanalinnas X Keskaja päevad, mille raames korraldatakse kogu vanalinnas keskaegseid kombeid tutvustavaid üritusi ja Raekoja plats ning Niguliste kiriku ümbrus muutuvad õitsvaks hansalinnaks


Keskaja päevad algavad 9. juulil kell 11.40 rongkäiguga Viru väravatest Raekoja platsini, kus kell 12 toimub avatseremoonia, vahendas Raepress. Keskaja päevade südameks ongi Meistrite turg Raekoja platsil, samas pakutakse iga päev meeleolukaid kontserte ja keskaegset meelelahutust. Päevade jooksul toimuvad õpitunnid Tallinna linnamuuseumis ja Raeapteegis, laupäeval jagab Püha Vaimu kirikus teadmisi vitraažist Dolores Hoffmann.

9. juuli õhtul toimub Tallinna raekojas Keskaegne karneval, kus peaesinejaks on ansambel Tormis Prantsusmaalt. Reedel, 10. juulil kell 13 algab vibuturniir ja kell 16 keskaegne jalgpall, laupäeval, 11. juulil töötab martsipaniturg Pikal tänaval. Pühapäev on jalutuskäikude päev, mil saab osaleda ekskursioonidel läbi vanalinna ja saada ülevaade selle ajaloost.

Iga päev on Raekoja platsil kell 10-18 avatud Meistrite turg ning erinevad õpikojad, vanalinna tänavatel võib kuulata raemuusikuid, vaadata tantsijaid, kondiväänajaid, trubaduure. Niguliste mäel tegutseb rüütlikool, mängida saab keskaegset jalgpalli, osa võtta laua-, osavus- ja jõumängudest. Tornide väljakul peetakse lillefestivali.

Keskaja päevade ajal esitab pärimusteater Loomine etendust «Vana Tooma pilgu all», mille pääsmeid saab osta Piletilevist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles