Politsei koostas Mutlile kingituse vastu võtmise eest väärteoprotokolli

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.



at/Foto:ANDRES TEISS
Jaanus Mutli. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss.

Põhja politseiprefektuur koostas Tallinna abilinnapeale Jaanus Mutlile väärteoprotokolli, sest leidis, et mees on ametiisikuna vastu võtnud seadusega keelatud kingituse.

Väärteoprotokoll koostati korruptsioonivastase seaduse pargarahvi 26 lõige 2 aluse, mille kohaselt ei või ametiisik vastu võtta kingitusi ega nõustuda soodustustega, mis on määratud temale endale või tema lähisugulastele või -hõimlastele ning mille vastuvõtmine võib otse või kaudselt mõjutada tema töö- või teenistuskohustuste erapooletut täitmist.

«On kahtlus, et ta on vastu võtnud mingi hüve, mida ta ametiisikuna ei tohi võtta,» kommenteeris tehtud väärteoprotokolli Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp. Ta lisas, et Mutlil on 15 päeva aega esitada oma vastulause.

Pärast vastulauset langetab politsei lõpliku otsuse väärteo suhtes, kuid võib alustada ka täiendavat uurimist kui vastulausest ilmneb olulist uut infot. Puusepa sõnul on Mutli käinud politseis ka ülekuulamisel.

Seadus näeb töökoha-, tegevus- või toimingupiirangute rikkumise eest karistuseks kuni 18 000 krooni trahvi.

Eesti Päevalehe andmetel käis Mutli käis koos elukaaslasega 2007. aasta sügisel puhkusereisil ja väidetavalt tasus osaliselt selle reisi eest Tallinna farmaatsiatehaselt saadud kinkekaartidega, mille kogusumma küündis 15 000 kroonini.

Puusepp ütles, et prefektuur sai Mutli juhtumi enda kätte kaitsepolitseist. «Nad edastasid meile väärteo tunnustega materjalid, me tutvusime materjalidega ja analüüsisime neid ning kuna juhtumis tõepoolest esinesid väärteo tunnused, siis algatasime väärteomenetluse,» lisas ta.

Kaitsepolitsei vahistas mullu Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõuniku Ivo Parbuse, keda samuti kahtlustatakse kinkekaartide saamises ning üks väidetavast episoodidest on just seotud farmaatsiatehasega.

Farmaatsiatehase juhtumiga oli väidetavalt seotud ka pikka aega pealinna poliitikas aktiivselt kaasa rääkinud ning aastaid tagasi skandaalsete vanalinna korteritehingutega kuulsust kogunud keskerakondlase Elmar Sepa lühiajaline kinnipidamine.

Keskerakondlane Mutli on seni eitanud, et ta oleks saanud mõnelt erafirmalt abilinnapeana kinkekaardi.

Mutli ütles täna Postimees.ee`le, et ta ei soovi kommenteerida, mis asjaoludel politsei talle väärteoprotokolli koostas. 

Abilinnapea sõnul kavatseb ta kindlasti politseile esitada oma vastulause ja jääb siis ootama politsei otsust. 

Postimees.ee küsimuse peale, et kas ta seejärel on ka nõus juhtumist põhjalikumalt rääkima, vastas ta, et «eks siis näeb».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles