Pealinnas kolmekordistus toimetulekutoetuste saajate arv

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on pere esimese liikme toimetulekutoetuse suurus 1000 krooni ja igal järgmisel liikmel 800.
Täna on pere esimese liikme toimetulekutoetuse suurus 1000 krooni ja igal järgmisel liikmel 800. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinnas on aasta algusest pidevalt suurenenud toimetulekutoetusteks makstav summa, mulluse juunikuuga võrreldes on kasv olnud kolmekordne.


Mullu juunikuus maksti toimetulekutoetustena välja 523 973 krooni, selle aasta juunis oli summa 1,6miljonit, teatab Raepress.

Võrdlused näitavad, et toimetulekutoetusi saavate perede arv on mulluse juunikuuga kasvanud 357-lt 1013-le. Kõige vähem on kasvanud abivajavate perede arv Haabersti linnaosas, kus see kahekordistus.

Enim on toetuse saajaid juurde tulnud Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas, kus tõus on kolmekordne.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on toimetulekutoetustest elavate töötute arv  kasvanud 4,5 korda ja laste arv toimetulekutoetust saavates peredes on suurenenud enam kui 3 korda.

Toimetulekutoetust taotlevate pensionäride arv on mulluse juunikuuga võrreldes suurenenud 28 inimese võrra, aga näiteks Kristiines ja Pirital hoopis langenud. Põhja-Tallinna linnaosas vajab toimetulekutoetust siiski 23 pensionäri rohkem kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles