Kohus otsustab Ivo Parbuse ennetähtaegse vabastamise uuel nädalal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Liis Treimann

Tänasel Harju maakohtu istungil oli teemaks pistisesüüga endise Tallinna linnaametniku Ivo Parbuse ennetähtaegne vanglast vabastamine, kohtu otsus selgub järgmisel nädalal.

Kohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles, et oma otsuse teeb kohtunik teatavaks järgmise nädala teisipäeval, 10. septembril.

Prokurör Parbuse istungil ei osalenud, kuid oli ennetähtaegse vabastamise vastu. Tallinna vangla toetas mehe vabastamist.

Ivo Parbust süüdistati selles, et töötades Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal, võttis ta ajavahemikul 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Süüdistuse kohaselt võttis Parbus pistist nii raha kui ka kinkekaartide kujul ja sai kokku pistisena vara üle 950 000 krooni väärtuses.

Kohus mõistis Parbuse süüdi enamustes pistisevõtmise episoodides ja määras talle kolmeaastase reaalse vanglakaristuse, millest pool aastat oli ta kohtueelsel ajal juba ära kandnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles