Noored tunglevad Tallinna Ülikooli

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli sisseastujad
Tallinna Ülikooli sisseastujad Foto: Liis Treimann.

Tallinna ülikooli oli täna pärastlõunase seisuga esitatud 5757 avaldust, populaarne on õpetajakutse.

«Meil on siin päris tunglemine,» kinnitas Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Priit Põiklik. «Ikka väga palju on sisseastujaid.»

Esimeste vastuvõtupäevade jooksul on tema sõnul laekunud 61 protsenti eelmisel aastal esitatud avalduste hulgast. Vastuvõtt kestab 8. juunini.

Populaarsemad erialad, kuhu on laekunud praeguse seisuga enim avaldusi, on inglise keel ja kultuur, riigiteadused, eesti filoloogia, rekreatsioonikorraldus, psühholoogia ja keskkonnakorraldus.

Põiklik tõi välja, et kasvanud on ka pedagoogikutse vastu huvi tundvate üliõpilaskandidaatide arv. Tema sõnul pole näiteks alushariduse pedagoog varem kunagi esimese kümne populaarsema eriala seas olnud.

Kokku saab Tallinna Ülikooli kandideerida kahele erialale, sealjuures nii tasulisele kui tasuta kohale.

Sisseastumisdokumentide vastuvõtt kohapeal toimub 1.-6. juulini, 7.-8. juulini jätkub vastuvõtt veel läbi SAISi. Kuni 19. juulini saab SAISi kaudu esitada dokumente nendele erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) sisseastumiseks esitatud avalduste arv on vastuvõtu peaspetsialisti Kristi Naaberi sõnul veidi väiksem kui eelmisel aastal samal ajaperioodil.

Kõrghariduse esimesse astmesse (bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõpe) on vastuvõtu esimese kuue päevaga laekunud 5035 avaldust. Neist riigieelarvelistele õppekohtadele 3952 ja riigieelarvevälistele 1083.

Populaarsemad teaduskonnad on Naaberi sõnul sarnaselt eelmise aastaga infotehnoloogia ja majandusteaduskond. Populaarsemate erialade hulgas on näiteks rahvamajandus, äriinfotehnoloogia ja geenitehnoloogia.

«Rõõmuga näeme, et huvi tuntakse ka meie infotehnoloogia kaugõppe õppekohtade vastu, mis meil on sel suvel esimest korda ka tasuta. Samuti on suur huvi õigusteaduse vastu, mis tänu International Univerity Audentesega liitumisele on nüüd samuti TTÜ õppekavade nimekirjas,» ütles Naaber.

TTÜ magistri- ja doktoriõppesse algas vastuvõtt täna ja hetkel on magistriõppesse esitatud 251 avaldust ning doktoriõppesse 36.Vastuvõtt kõrghariduse esimese astme riigieelarvelistele õppekohtadele kestab veel 9. juulini, riigieelarvevälistele kohtadele 12. augustini. Magistri- ja doktoriõppe vastuvõtt, nii riigieelarvelistele
kui -välistele õppekohtadele, kestab 10. juulini.

Tartu Ülikooli algas bakalaureuseõppesse vastuvõtt esmaspäeval. Teisipäeva tööpäeva lõpuks oli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul esitatud 1157 avaldust. Vastuvõtuperiood lõpeb 24. juulil.

Magistriõppesse oli sama aja jooksul esitatud 1698 avaldust. Vastuvõtt kestab 22.-3. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles