Tallinna abilinnapea osaleb jalgratturite TIPP d’UND aktsioonis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu tervitab vabaühenduse Tallinn Bicycle Week üleskutset katsetada Tallinna kesklinna tänavaid tipptunnil ja osaleb ka ise aktsioonis TIPP d’UND täna kella 17-19ni.

«Vabaühenduste algatused muuta linnaliiklust keskkonnasõbralikumaks on igati tänuväärsed ja nendega tasub kaasa lüüa,» sõnas abilinnapea Arvo Sarapuu. «Eriti hea meel on selle üle, et korraldajad soovivad juhtida autojuhtide tähelepanu nii jalgrattaga liiklejaile kui ka võimalusele kasutada linna tingimustes jalgratast alternatiivina autole.»

«Septembris korraldame Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mille raames soovimegi üheskoos vabaühendustega edendada ökosõbralikumaid liikumisviise, nende hulgas ka rattasõitu.»

Ühtlasi kutsub abilinnapea rattahuvilisi ühinema aktsiooniga ja teha kesklinna tänavatel kella 17-19ni mitu tiiru vastavalt omale soovile ja marsruudile. Arvo Sarapuu palub autojuhte olla eriti tähelepanelikud rattasõitjate vastu ja loodab, et nii mõnigi neist vahetab juba homme oma neljarattalise sõbra palju keskkonnasõbralikuma kaherattalise liikumisvahendi vastu.

Abilinnapea kavatseb aktsiooni käigus ise proovida rattal läbida tänavaid. Jalgrattasõidus osalevad ka Tallinna keskkonnaameti ja teiste linnaasutuste töötajad.

Vabatahtlik jalgrattasõit TIPP d’UND korraldatakse vabaühenduse Tallinn Bicycle Week Facebooki kaudu. Kõiki sõitjaid kutsutakse kella 19-ks parklasse Olümpia hotelli vastas, kus arutatakse aktsiooni tulemusi ja jagatakse muljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles