Majanduskooli uued erialad kooskõlastati tööandjatega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna majanduskool.
Tallinna majanduskool. Foto: tmk.edu.ee

Alates algavast õppeaastast on Tallinna majanduskoolis mitu uut kutseõppetaseme õppekava (n-ö 5 taseme kutseõppe õppekava), mis on välja töötatud koostöös tööandjatega ja lähtuvad tööturu vajadustest.

Uuteks erialadeks on juristi abi ja täiendatud spetsialiseerumistega sekretäritöö. Õppekavade eesmärgiks on koolitada juriidiliste baasteadmiste ja praktiliste ametioskustega abisid juristidele.

Juriste on koolitatud Tallinna majanduskoolis aastakümneid ning viimati õigusteenistuse nime all rakenduskõrghariduse tasemel. «Kuna riigi suunitlus on jätkata juristide koolitamist akadeemilistel õppekavadel ülikoolides, siis alates käesolevast sügisest rakenduskõrghariduse rühmi kool vastu ei võta,» ütles avaliku õiguse lektor ja üks õppekava loojatest Jaanus Konsa.

Samas on tööandjad näidanud üles huvi kutseõppes juriidilisi algteadmisi saanud spetsialistide vastu. Seetõttu otsustas Tallinna majanduskool luua juristi abi õppekava, mille läbimise ajal on õpilasel võimalik valida spetsialiseerumist kas kohaliku omavalitsuse suunale või pankrotihalduri/kohtutäituri abi suunale. Spetsialiseerumine toimub II õppeaastal.

Sekretäri õppesuunal on samuti avatud uus õppekava, mille eesmärgiks on koolitada kohtutele istungisekretäre, kellel on baasteadmised õigusteadusest, mis aitab tulevasel istungisekretäril veelgi tõhusamalt kohtunikule kohtuistungil abiks olla ja oma ülesandeid täita.

Kõnealuse õppekava väljatöötamisel on tehtud tihedat koostööd justiitsministeeriumiga.

Kõige uuema sekretäritöö spetsialiseerumise suund Tallinna majanduskoolis on aga tervishoiuasutustele sekretäride koolitamine. Nimelt sõlmiti augusti lõpus koostööleping PERHi (Põhja Eesti regionaalhaigla) ja Tallinna majanduskooli vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles