Ootamatu ettepanek / Vana Baskini Teater

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatu ettepanek / Vana Baskini Teater
Ootamatu ettepanek / Vana Baskini Teater Foto: Kultuurikava.ee
OOTAMATU ETTEPANEK


Originaali pealkiri: MIXED EMOTIONS


Autor: RICHARD BAER (USA)


Tõlkija: MAARJA AALOE



Lavastaja: EERO SPRIIT


Kunstnik: JAAK VAUS



Mängivad: HELGI SALLO, RAIVO TRASS, RAIVO METS ja VELJO REINIK

Esietendus on 14. veebruaril 2013 kell 19 Salme Kultuurikeskuses


Richard Baer sündis 28. aprillil 1928. aastal New York City-s ja suri südamerabanduse tagajärjel 22. veebruaril 2008. Ta omandas psühholoogia alal bakalaureuse kraadi Yale´i Ülikoolis, kuid seejärel õppis magistriks Lõuna-California Ülikoolis kinokunsti alal. Legend räägib, et tema onu, David Sarnoff, kes juhtis telekompaniid RCA, helistas ühel 1953. aasta hommikul kell kuus telekompanii NBC viitsepresidendile ja nõudis, et too leiaks kella üheksaks tema õepojale tööd. Kella üheksaks oligi Richardi jaoks režissööri assistendi koht olemas. Nii algas Richard Baeri aastakümneid kestnud telekarjäär. Õige varsti hakkas ta assistenditöö kõrvalt televisioonile sketše kirjutama, mis peagi kosusid terveteks „šoudeks“ ja populaarsete seriaalide osadeks. Assistendi amet jäi sinnapaika ja Richard Baerist sai elukutseline teledramaturg. Pikkade aastakümnete jooksul kirjutas ta televisioonile (peamiselt NBC-le) üle kahesaja pala (peamiselt seriaale) ja ka kolm telefilmi stsenaariumit. Teatrile hakkas Richard Baer kirjutama alles 80-ndatel aastatel ja, kuigi näidendeid sai kokku kümmekond, võib teda nimetada ühe komöödia dramaturgiks, sest kõik ülejäänud tema näidendid jäävad kaugele romantilise komöödia „Mixed Emotuions“ ( „Segased tunded „,meil - "Ootamatu ettepanek") menu varju. Esmaesitusest 1983. aastal on seda liigutavat lavatükki mängitud kõigil mandritel sadades teatrites ühtekokku tuhandeid kordi.


Ei taha teatrikülastajalt üllatusmomente ära võtta, seepärast olgu vaid öeldud, et tegu on ootamatuid ja isegi pööraseid pöördeid pakkuva tõsiselt hingekeeli puudutava romantilise komöödiaga, milles püstitatakse küsimus: kas elada üksi minevikus või minna kahekesi tulevikku?



Piletite hinnad vastavalt istekohale: 11 € - 14.50 €
Sooduspiletite hinnad 8.80€ - 11.60€

*Soodustus kehtib õpilastele, üliõpilastele,pensionäridele. Palume kaasa võtta soodustust tõendava dokumendi!



Lisainfo:

Tegemist ei ole vabas õhus toimuva üritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles