Rahauputus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahauputus
Rahauputus Foto: Kultuurikava.ee

Etendus on ühe vaheajaga ning kestab 2 tundi ja 15 minutit.



Lavastaja Andrus Vaarik


Kunstnik Pille Jänes


Muusikaline kujundaja Andrus Vaarik


Tõlkinud Hannes Villemson



Osades: Mait Malmsten, Maria Avdjushko, Tiit Sukk, Ain Lutsepp, Jan Uuspõld  või Martin Veinmann, Viire Valdma, Raimo Pass, Ivo Uukkivi või Margus Prangel (külalisena), Kaie Mihkelson või Ita Ever, Pille Lukin (külalisena).Millega tegeleb inimene, kelle isa on tuntud kirjanik? Loomulikult kirjutamisega! Michael Cooney, kelle kuulsast näitekirjanikust isa Ray Cooney näidendeid on mängitud ka Eesti Draamateatris ( "Pereringmäng", "Igaühele oma"), on edukas telestsenaariumide, lasteraamatute ja näidendite autor.


Tema farss "Rahauputus" ("Cash on Delivery"), mida inglise kriitika on nimetanud moodsaks klassikaks, on tõend sellest kui hästi ja täpselt Michael Cooney valdab bulvarikomöödia reeglistikku.


Majaomanik Eric Swan petab juba mõningat aega Sotsiaalametit kasseerides väljamõeldud üürnike nimel erinevaid sotsiaaltoetusi. Kui ta otsustab pettusele lõpu teha, ilmub välja sotsiaalametnik, kes vajab ühe olematu üürniku allkirja. Keegi peab väljamõeldud isikut mängima ja alguse saab maruline komöödia täis äravahetamisi, arvatavaid surnukehi ja pööraseid arusaamatusi.


Näidendi esmalavastus toimus 1996. aastal Londoni Whitehall Theatre's, lavastajaks autori isa Ray Cooney. Sooduspilet pensionäridele, õpilastele, üliõpilastele ja õpetajatele -20%. Soodushinnaga ostetud pilet kehtib soodustust tõendava dokumendi esitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles