Tallinn õpetab Ugandale turismi infopunktide rajamist

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas ja Lääne-Eestis viibis 9-liikmeline Uganda omavalitsusjuhtide delegatsioon.
Tallinnas ja Lääne-Eestis viibis 9-liikmeline Uganda omavalitsusjuhtide delegatsioon. Foto: Raepress

Kuni 5.septembrini viibib Tallinnas ja Lääne-Eestis 9-liikmeline Uganda omavalitsusjuhtide delegatsioon. Eesti pealinnalt soovitakse õppida turismiinfo jagamist.

Delegatsioon, kuhu kuuluvad ka Mukono, Mbale, Jinja ja Entebbe linnapead ning Uganda Kohaliku Omavalitsuse Ministeeriumi kõrge ametnik, külastab Eestit Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuse ja Uganda Avalike Teenuste Ministeeriumi ühise arengukoostööprojekti «Uganda turismiinfopunktide rajamine ja nende võimekuse tõstmine Tallinna eeskujul» raames.

 Projekti eesmärk on vähemalt kahe turismiinfopunkti käivitamine ja arendamine Ugandas Kampalas ja lähiomavalitsuses Tallinna turismi infopunkti ja teenindussaalide eeskujul, seeläbi turismiobjektide külastatavuse tõstmine ca7%; kaasaegsete IKT lahenduste kasutamine infopunktides; turismiteenuste laiaulatuslikum teadvustamine, kasutades IKT lahendusi.

Tegemist on sel aastal juba teise Uganda delegatsiooni külaskäiguga Tallinna. Täna võttis delegatsiooni vastu Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Tallinna linnasekretär Toomas Sepp andis ülevaate linnavalitsuse teenindussaali töökorraldusest ning linna poolt pakutavatest e-teenustest.

 Ugandalastele antakse ülevaade Tallinna turismi ning Tallinna turismiinfopunkti arengutest ja edasistest  perspektiividest, samuti kohtutakse Välisministeeriumi Arengukoostöö ja humanitaarabi büroo juhtidega,  EAS Turismiareduskeskuse esindajad annavad külalistele ülevaate Eesti turismisektori arengust,  külastatakse IKT  Demokeskust ning tutvutakse Tallinna vanalinna ja muude Tallinna vaatamisväärsustega.

 Visiidi  programmi  Tallinna  kavas tutvustatakse külalistele EV Riigikantselei töötajate poolt  riigi e-valitsemist ja e-juhtimist, Tallinna Linnakantselei teenindussaali ning Lasnamäe Linnaosavalitsuse teenindussaali tööpõhimõtteid ja seal osutatavaid e-teenuseid. Käesoleva visiidi käigus tutvuvad Uganda omavalitsusjuhid ka Saaremaa turismiinfopunkti töö ning Saaremaa turismi arengusuundadega, kohtutakse Saaremaa maavanemaga.

Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuse ja Uganda Avalike Teenuste Ministeeriumi ühist arengukoostööprojekti rahastab välisministeerium arengu-ja humanitaarabi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles