Pildid: Tallinnas algas uue trammiteelõigu ehitus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas on alanud uue trammiteelõigu ehitus Majaka tänavalt Peterburi tee äärde kerkiva kaubanduskeskuse krundile. Edaspidi saab trammiga reisija Ülemiste rongipeatusesse ja sealt tunneli kaudu kiirelt arenevasse Ülemiste Citysse.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul sõltub kaubanduskeskuse ehitamine arendajast. Trammitee ehitus aga linnast ning viimase valmimisaeg peaks jääma aastasse 2015. «Ligipääs ehitajale on antud, millal nad ehitama hakkavad, seda ei oska ma hetkel öelda. Hirmu, et trammitee rajatakse krundile, mis jääb pikemaks ajaks tühjaks, ei ole, »

«Esimene asi, mida see trammitee aitab lahendada, on väga kiiresti arenevasse Ülemiste Citysse hea ligipääsetavus. Raudtee alt on jalakäijate tunnel juba olemas, seda (uue trammitee ehitust - toim) võib nimetada esimeseks etapiks Ülemiste City transpordi arendamisel,» rääkis Aas.

Ka vanad trammiteed Ülemiste-Tondi lõigul, mis pole veel betoonalusele viidud, saavad renoveeritud. Nii uuendatakse trammiteed tervenisti Majaka tänaval ning Vabaduse väljakult kuni Tondini. Vahepeale jääv lõik Tartu maanteest kuni Vabaduse väljakuni on juba betoonalusele viidud.

Kui praegune trammitee pikendus valmis saab, on Aasa sõnul vaadatud edasi ka Kopli trammitee arendamise poole. «Mida tahaks teha, on Viru väljakult kuni Balti jaamani. Seal on veel ka see variant, et kui selgub Rail Balticu ehitusaeg, tuleb hakata mõtlema kõnealuselt lõigult ühenduse loomisele sadamaga.»

«Majandus- ja kommunikatsiooniga on koostöökokkulepe eesmärgiga teha selgeks, kas järgmise Euroopa Liidu rahastusperioodiga on võimalik viia trammitee Peterburi teelt raudtee alt läbi lennujaama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles