Leida Rammo loodab näha oma silmaga Linnateatri uut maja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valutab südant: teeneka näitlejanna Leida Rammo suureks sooviks on, et Tallinna linnateater ükskord oma maja saaks. Tal on kahju, et andekas trupp ja peanäitejuht annet täie säraga väljendada ei saa.
Valutab südant: teeneka näitlejanna Leida Rammo suureks sooviks on, et Tallinna linnateater ükskord oma maja saaks. Tal on kahju, et andekas trupp ja peanäitejuht annet täie säraga väljendada ei saa. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnateater avas uue hooaja nelja korraga esietendunud uuslavastusega.

«Mina enne ära ei sure, kui Linnateatri uus maja valmis on,» lubas laupäeval Hobuveskis legendaarne näitleja Leida Rammo, kelle verivärske portree sealsamas Jüri Arrak teatrile kinkis.

Tegi seda selge eesmärgiga portree tulevikus uue maja mõnele seinale riputada, kirjutab Õhtuleht.

Aktsiooni algataja oligi just tuleva aasta aprillis 90. sünnipäeva tähistav, kuid endiselt kadestamisväärselt nooruslik Leida Rammo.

Just näitlejanna Rammo on eluaeg olnud Linnateatri suur fänn ning vaadanud viimastel aastatel ära peaaegu kõik selle teatri lavastused.

«Maja valmis, maja valmis!» tsiteeris Arrak Leida Rammo lausa kinnisideeks kujunenud hüüdlauset, mille peale Leida Rammo küsis retooriliselt, miks teater oma väga häid lavastusi Lavaaugus peab mängima.

Refereeritud artikli täistekst Õhtulehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles