Politsei pidas kinni raske joobe kahtlusega veokijuhi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Tänal kella 15.10 paiku pidas politsei Tallinna ringteel kinni veoki, mille juht ei suutnud joobe tuvastamiseks indikaatorvahendisse puhuda ega iseseisvalt veoki kabiinist väljuda.

Täna kella 14.50 ajal teatas tähelepanelik liikleja Pärnu maanteelt, et Tallinna suunas liigub väga ebaühtlase sõidustiiliga veoauto. Kella 15.10 ajal andis politsei samale sõidukile Tallinna ringteel peatumismärguande, ent juht jätkas sõitu. Politseinikud sõitsid veokist mööda ning reastusid tema ette, mispeale sõiduk peatus, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Poola registreerimismärkidega veoki roolis oli joobetunnustega 1967. aastal sündinud Marius, kes ei olnud võimeline koha peal joobe tuvastamiseks indikaatorvahendisse puhuma ning ta viidi selleks Wismari haiglasse. Samuti oli mehel tõsiseid raskusi juhikabiinist väljumisega.

Veok jäi peale peatamist seisma Tallinna ringteele esimesele sõidureale, mistõttu oli liiklus Maardu suunal häiritud. Kuna autole asendusjuhti ei leitud, telliti veokile tõstuk.

Põhja prefektuuri liiklustalituse juht Sirle Pai tänab ohtlikust juhist teatanud liiklejat, kes suure tõenäosusega päästis kellegi elu. «Veok on mõõtmete ja massi tõttu liikluses alati suurema ohu allikas. Antud juhul oli selle roolis täiesti juhtimisvõimetu inimene, kes vaatamata oma kutselise juhi staatusele ei andnud endale aru, millisesse ohtu ta paneb iseenda ja teised » ütles Pai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles