Tallinna noormees püüdis kinni trollis tegutsenud taskuvarga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäele suundunud trollis tegutsenud taskuvaras.
Mustamäele suundunud trollis tegutsenud taskuvaras. Foto: Jaan Kekišev

Eile kella 19.30 ja 20 vahel leidis kesklinnast Mustamäele suunduvas trollis number üks aset vahejuhtum, kus ühissõidukis reisija märkas kahtlaselt tegutsevat isikut, kes piidles naiste käekotte. Varguse toimepanekust andis reisija üle trollibussi valjuhäälselt märku, mispeale kutsuti politsei ja hoiti pikanäpumeest kinni.

Noormees Jaan Kekišev, kes Facebooki vahendusel vahejuhtumit värvikalt kirjeldas, märkis, et sai juba eos aru, et tegu võib olla vargaga. Mees oli nimelt tema kaasreisijast tütarlapse käekotti pikalt jälginud. Kekišev manitses seepeale neiut ettevaatlikkusele, et too koti teisele õlale tõstaks.

«Selle peale tundis varguskatsel mees end solvatuna ja jälgis meid vihase pilguga, pomisedes omaette mõned vene roppused, kuni läks järgmist ohvrit noolima,» rääkis Kekišev Postimehele.

Kuna kahtlane isik juba silma jäi, ei lasknud Kekišev temalt enam silmi. «Ta suundus järgmise neiu selja taha. Plaan oli tal nii ilmselge. Juba loetud sekundite jooksul nägin, kuidas ta käsi kotti lipsas ja sealt osavalt mobiiltelefoni taskusse pistis,»  kirjeldas noormees eileõhtust seika.

Toimunud teost andis Kekišev valjuhäälselt üle trollibussi märku. Neiu kõrval olnud sõber võttis varga kinni. «Läksin appi ja kontrollisime noormehe taskud üle ning palusime trolliliiklejatel kontrollida oma väärisesemete olemasolu. Kutsusime politseipatrulli järgmisesse peatusesse vastu.»

Peatusele lähenedes üritas pätt endaga kaasas olnud umbes seitsme võõra inimese dokumente istme vahele sokutada, kuid neiu, keda ta hetk tagasi röövis, pani seda tähele. «Ta sosistas mulle, et viige pätt välja ja küll võtab ise need esemed kaasa. Nii tegutsesime ning varastatud esemed said politseile üle antud.»

Kekišev kutsus Facebookis üles ka teisi inimesi valvsusele. «Kõige hullem tegu on selline tüüp maha vaikida ja lasta tal edasi tegutseda. Pealegi – seltsis ju segasem ja lõbusam pätte püüda. Saate aktsioonis veel toredad uued sõbrad,» lisas ta.

Situatsioonikirjeldust koos illustreeriva pildiga on Facebookis jaganud üle 800 kasutaja ning selle on meeldivaks märkinud üle 2000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles