Tiigriööl tehti kaslastega tutvust

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiigriöö Tallinna Loomaaias tõi kohale hulganisti huvilisi – tiigri kõrval köitsid aga tähelepanu ka pisemad kaslased, näiteks titeaias ringi lippavad ilvesekutsikad, kelle sundimatu mäng pani lapsed rõõmust kilkama,

Piletisoovijate järjekord vonkles enne ürituse algust kassa juurest pikalt mööda kõnniteed, mis näitab loomaaia ja tema asukate populaarsust tallinnlaste silmis.

Loomulikult said soovijad imetleda ka ka amuuri tiigrit, suurimat tänapäeval elavat kaslast. Tutvust Tallinna Loomaaias elavate Piiga ja Pootsmaniga aitas teha loomaaia zoo-osakonna asejuhataja Anne Saluneem, kes on suurte kaslastega tegelnud peaaegu pool sajandit.

Amuuri tiiger on tiigri põhjapoolseima levikuga alamliik, suurim tänapäeval elav kaslane. Mägimetsades ja tihnikutes muudab valguse-varju mäng triibulise tiigri tihedas taimestikus märkamatuks. 30 aasta jooksul on Tallinna  loomaaias üles kasvatatud paarkümmend tiigrikutsikat.

Loomaaia direktor Mati .Kaal toonitas oma kõnes ka tiigrite ohustatust: näiteks ohustatuimat liiki, Lõuna-Hiina tiigrit, pole looduses enam ühtki ning üle ilma on loomaaedades selle liigi esindajaid vaid 57. Kaslaste omapära ja elu-olu tutvustas rahvale ka zoo-semiootik Aleksei Turovski, samuti näidati temaatilisi filme.

Lõbusate leopardikutsikate kõrval, kes külastajatele oma erakordsuse ja ema Darla tõttu ehk rohkem tuttavad, köitsid laste meeli ka väikesed ilvesekutsikad, kes end vaatajatest klaasi taga segada ei lasknud ja edasi mürasid. Isegi loomaaias ringi jalutav kodukass sai mööduvalt põnnilt pika pai.

Tallinna Loomaaia Sõprade Selts, ürituse kaasorganisaator, jagas annetuse vastu tiigriööl maitsvaid küpsetisi ja maiustusi. Kogutud summad lähevad ALTA, amuuri leopardi ja amuuri tiigri liigikaitse projekte juhtivale organisatsiooni toetuseks, et organisatsioon saaks võidelda salaküttide vastu, sest globaalne äri ohustatud liikidega on narko- ja relvaäri kõrval kolmas suur kuritegevuse liik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles