Vaata, milline näeb välja Mustamäele kavandatav kirik!

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karisma arhitektid OÜ

 Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurivõistluse võitja on selgunud - ideekonkursi, mille eesmärgiks oli leida Mustamäel Kiili tn.9 krundile kavandatavale kirikukompleksile parim arhitektuurne lahendus, võitis töö Fiat Lux.  Žürii arvates on võidutöö tugevuseks tema lihtne ja meeldejääv üldkujund,milles teadlikult puudub liialdatud monumentaalsus.

Võidutöö autoriteks on arhitektid Risto Parve, Kai Süda, Martin Kinks, Margit Valma ja arhitektuuriteadlane Mait Väljas (Karisma arhitektid OÜ). Võidutöö preemia suurus on 5000 eurot.

Tervikuna vastab töö žürii hinnangul hästi sotsiaalkiriku eesmärkidele. Ehkki Mustamäe Maarja Magdaleena kirik on tulevikus multifunktsionaalne, pidas žürii väga oluliseks, et kirik oleks ka eemalt kirikuna äratuntav. Otsiti hoonet kui märki, mis loob kohale uue kvaliteedi, sakraalse ja kaasaegse sümbioosi. Suureks väärtuseks ka hoone energiaökonoomsus, millega autorid on juba eskiisi koostamisel arvesse võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles