Kakumäe rannas uppus mees

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 sai Põhja päästekeskus teate Kakumäe ranna ujumisalast, kus vette läinud  vanema mehe elu oli ohus. Kuigi vaid vööst saadik vees, alkoholi tarvitanud mees siiski uppus.

Häirekeskusesse helistasid tähelepanelikud inimesed, kes õnnetuse hetkel samuti rannas viibisid. Enne päästemeeskondade saabumist üritasid rannas viibinud inimesed kaduma läinud meest ujumisalast otsida, meest ei leitud. Nõmme pinnaltpäästjad alustasid randa jõudes koheselt kadunud mehe otsinguid, mõni minut pärast poolt nelja leitigi mees ujumisalast ning toodi kaldale. Elustamine kahjuks enam tulemust ei andnud. Kohas, kus uppunud mees leiti, oli vesi madal.

Uppunud mehega koos oli rannas viibinud naine, kes päästjate saabudes magas ja ei teadnudki, et temaga randa tulnud mees oli kadunud. Teiste rannas viibinud inimeste sõnul olid nii uppunud mees kui õnnetuse hetkel maganud naine tarvitanud alkoholi.

päästekeskus hoiatab veelkord, et alkoholijoobes ei tohi mitte mingil juhul ujuma minna. Alkohol vähendab ujumisoskust ning koordinatsioonivõimet, samuti on alkoholijoobes vette minnes suurem võimalus saada terviseriket.

Sellel aastal on Eestis uppunud 40 inimest. Neist üle ühe neljandiku puhul võib uppumise põhjuseks olla alkohol. Viimasel ajal on Eestis uppujaks olnud keskealine või vanem meesterahvas, väga tihti on uppumist soodustavaks teguriks olnud alkohol.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles