Savisaar sai Venemaa patriarhilt õigeusu kiriku ordeni

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill andis täna, mil tähistatakse Jumalaema uinumise püha, Moskvas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele üle Vene Õigeusu kiriku Au ja Kuulsuse ordeni, mis omistati linnapeale Lasnamäe Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku ehitamisele kaasaitamise eest.

Üleandmisele järgnenud vestlusel tänas patriarh veel kord Savisaart talle Tallinnas juunikuise visiidi ajal osutatud sooja vastuvõtu eest. Vastusõnavõtus avaldas Edgar Savisaar tänu kõrge autasu ning Tallinna õigeusklike vajadustele ja Lasnamäel õigeusu templi  ehitamisele osutatud tähelepanu eest.

Au ja Kuulsuse ordeni kavaleriks sai samal päeval ka kuulus dirigent Valeri Gergijev. Pärast tseremooniat korraldas patriarh lõunasöögi, kus tema kõrval istusid erilise au märgiks mõlemad ordenite kavalerid.

Savisaar saabub Tallinna tagasi täna õhtul ja siirdub kohe lennuväljalt kell 18 Jaani kirikus algavale heategevuskontserdile, kus kuulutatakse välja Mustamäe luteri kiriku arhitektuurikonkursi võitjad.

Ordeni üleandmise tseremooniat näitab Tallinna TV oma tänaõhtustes uudistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles