Arvo Pärdi muusika filmis

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Arvo Pärt.
Helilooja Arvo Pärt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates teisipäevast, 27.-29. augustil 2013 toimuvad Katariina kirikus (Vene tn 12) taas Arvo Pärdi keskuse filmiõhtud. Juba kolmandat aastat näidatakse soojadel augustikuu õhtutel Katariina kirikus filme, milles olulisel kohal on Arvo Pärdi muusika.

Sel aastal on fookuses dokumentaalfilmid. Teisipäeval, 27. augustil saab näha Šveitsi filmilooja Peter Guyeri ja Norbert Wiedmeri 2009 valminud linateost «Helid ja vaikus». Kolmapäeval, 28. augustil on kavas  «Tzvetanka», režissöör Julian Tabakov (Bulgaaria, Rootsi 2012) ning neljapäeval, 29. augustil režissöör Michael Madseni keskkonnadokumentaal  «Igavene haud» ( Taani, Soome 2009). Filmiseansid Katariina kirikus algavad kell 18.

 Traditsiooniliselt eelneb kõikidele filmidele sissejuhatus ning sel aastal on keskuse filmiõhtutel heameel võõrustada ka filmidega seotud külalisi. Oma filmi  «Tzvetanka» tutvustab Bulgaaria režissöör Youlian Tabakov ning loodetavasti ka filmi  «Helid ja vaikus» filmi peategelase, plaadifirma ECM asutaja Manfred Eicheriga. Michael Madseni keskkonnadokumentaali  «Igavene haud» juhatab sisse Fred Jüssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles