Avalda arvamust: millistes Tallinna teenindus- ja kaubandusettevõtetes on probleeme sularahaga arveldamisel?

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tallinncity poole pöördus lugeja, kes oli 17. augusti ennelõunal soovinud Vabaduse platsi apteegist osta taskurätikuid, kuid loobus ostust, kuna letis olnud müüjatar rääkis eelmistele ostjatele, et tal puudub tagasi andmiseks sularaha.

 «Mul olid kotis vaid 20-eurosed kupüürid, sente polnud ja pangakaarti kaasas ka mitte. Nägin, kuidas inimesed enne mind asusid müüjatari märkuse peale rahakotist pangakaarte otsima, et oma ostude eest maksta – välismaalased paistsid küll hämmingus olevat, et miks sularahas maksta ei saa,» kurtis naine. «Kuigi mul oli taskurätikut tarvis, pidin lahkuma, sest ei soovinud ka paki taskurätikute eest 20 eurot maksta.»

AS Euroapteek tegevuht Eero Juul vabandas juhtunust kuuldes ning ütles, et küllap oli tegemist ajutise arusaamatusega, sest igal juhul on vahetusraha apteegis ette nähtud ning vahetusraha puudumine võis tulla näiteks suuremast sularahaklientide arvust. «Ka siis, kui sularaha panka inkasseeritakse, jäetakse vahetusraha alati alles,» toonitas ta.

Tallinncityle on tulnud samalaadseid vihjeid ka tanklatest, kus suuremaid sularahakupüüre vastu ei võeta, samuti söögikohtadest, kus peenraha, eriti münte, tagasi ei anta.

Head lugejad, jagage oma kogemusi kas kommentaariumis või aadressil toimetus@tallinncity.ee!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles