Aaviksoo avas rahvusvahelise Tallinna Euroopa kooli

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel pidulikul aktusel avati Tallinna Euroopa kool, kus septembris alustab kooliteed 75 õpilast.

Tallinna Euroopa kooli direktor Olavi Otepalu sõnas, et avatud kool on kõrge kvaliteedi ja väga hea õppekeskkonnaga uus rahvusvaheline üldhariduskool, mis laiendab märkimisväärselt rahvusvahelise hariduse kättesaadavust Eestis.  

Tervitussõnad andis teiste seas edasi ka haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, kes tunnustas avaaktusel peetud kõnes rahvusvahelist ettevõtmist ja uskus, et esialgu 75 lapsega kool kasvab ajaga suuremaks.

Kooli asukohaks on Ülemiste City. «Ülemiste City on Eesti teadmistepõhise majanduse arenduskeskus – seetõttu on Euroopa kooli avamine just Targa Äri Linnas iseenesest mõistetav. Ühtlasi on see pilk tulevikku, kuna tahame, et uus põlvkond kasvataks teadmiste omandamisel rahvusvahelises loomekeskkonnas,» ütles Technopolis Ülemiste ASi nõukogu liige Ülo Pärnits, kes kinkis vast avatud koolile klassikalise koolikella.

Pärnits sõnas, et maailmas on analoogsetes targa äri linnades hõlmatud kogu haridustsükkel – lasteaiast kõrgkoolini. «Meil oli seni olemas lasteaeg ning kõrgkool, Euroopa kooli tulekuga saab ka meil see tsükkel täidetud,» lisas ta.

Euroopa koolide eesmärk on võimaldada ühtset haridust Euroopa Liidu teenistujate, välisekspertide, Eesti diplomaatide, välisriikide diplomaatide lastele ning mistahes rahvusvahelises koolis õppinud või õppima siirduvate Eesti kodanike lastele. Euroopa kooli õppekavades on olulisel kohal emakeelne õpetus ning emakeele ja omakultuuri õpe. Koolis edukalt läbitud õppeaastaid ja nendega seoses välja antud diplomeid ja tunnistusi tunnustatakse Euroopa Liidu  liikmesriikides ja paljudes muudes riikides.

Tallinna Euroopa kooli lõi sihtasutus Innove ning kool tegutseb erakooliseaduse alusel. Õppe kvaliteedi tagamiseks viivad Euroopa Kooli inspektorid iga kolme aasta tagant läbi auditi, mis on akrediteerimislepingu sõlmimise ja pikendamise aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles