Mupo: inimesed pargivad invakohtadel täiesti süüdimatult

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo ja politsei.
Mupo ja politsei. Foto: Mihkel Maripuu

 Munitsipaalpolitsei amet on mures uue süveneva rikkumistrendi pärast  – autoomanikud pargivad  täiesti süüdimatult oma sõidukid kaupluste, toitlustusasutuste, meditsiiniasutuste parkimisala invakohtadele. Ainuüksi kaheksa kuuga  on mupo teinud juba 219 hoiatustrahvi invakohtadel loata parkinud sõidukite omanikele.

Ainuüksi möödunud nädalavahetusel trahvis mupo patrull kahtteist rikkujat, kusjuures tegemist oli pisteliselt toimunud kontrollkäiguga Lasnamäe piirkonda.  Kui sinna juurde lisada suulised hoiatused ja märkused, siis on tegemist mitmekordselt suurema arvu eksijatega.

 Menetlusosakonna vaneminspektor Aleksandr Kuke sõnul ongi kõige hullem olukord kaubanduskeskuste ja suuremate kaupluste juures. «Inimesed pargivad varsti oma auto vist lausa  kaupluse fuajeesse,» nentis inspektor. «Peaasi - ikka lähemale sissekäigule ja selleks on kõige mugavamad just invakohad. Samas on 20 meetrit eemal vabu parkimiskohti küllaga.»

 Keskmine hoiatustrahvi suurus on 20 eurot, kuid  trahv konkreetselt teolt tabatud invaautot parkimisel segava takistamise korral võib see ulatuda 60 euroni. Sel nädalal võtab mupo invakohtadel parkimise erilise tähelepanu alla ja palub kõigil sõidukiomanikel järgida tähelepanelikult liikluseeskirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles