Kunagised menukohad: mõned alles, mõned ajaloo prügikastis

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuutabaar Viru hotellis.
Valuutabaar Viru hotellis. Foto: Andres Haabu

Tallinncity tuur Tallinna kunagistes menukates meelelahutuskohtades selgitas välja, et nii mõnigi pubi-baar-klubi, kus kunagi vilkusid diskotuled ja keerlesid tantsupaarid, on rännanud meelelahutusajaloo prügikasti. Mõni on aga alles ja ootab januseid pidulisi tänagi veel.

Silva, Othello,La Playa, Piraat ja Lucky Luke tähistasid üheksakümnendate noorte jaoks meeleolukaid peokohti, nende vanemad  vehkisid omakorda tantsu J.Tombi nimelise kultuuripalee või Sossi klubi pidudel. Ja oh  rõõmu – Sossi klubi kutsub pidulisi tantsupõrandale veel tänagi, Tombist on saanud Salme kultuurikeskus ja tantsupidude asemel annavad renoveeritud teatrisaalis etendusi teatrid üle Eesti.

Karu baar

Lugejad teatasid, et üks popimaid kunagisi kogunemiskohti oli vanalinnas asuv Karu baar. Baar sauna tänaval tegutseb kui miška, mistap sadagu jääd, rahet või pussnuge, tulgu turistid või kohalikud – Karu baari uksed on neile ikka valla.
Eelvaade

Valguse baar

Teine vanalinna meeliskoht, Valguse baar on aga vajunud meelelahutusajaloo hämarusse, ning suure hädaga õnnestus tutvastada kunagine sissepääs ühes silmapaistmatus vanalinna hoovis, Baari kunagine sissepääs peaks olema praegu Müürivahe tänaval tegutseva klubi Mint tagauks.


Regati baar

Regati baar Pirital on tänaseks samuti uksed sulgenud – veel möödunud sajandi 90-ndate lõpul õnnestus fotograafil sealset sisemust jäädvustada, nüüd aga pole endisest ajaveetmiskohast Merivälja tee 1 kippu ega kõppu. Hingusele on läinud ka kunagine Ratsu baar, mille kohta ringleb internetis kurb silt: «Ratsu baar igaveseks suletud».


Silva baar

Kes Nõmmelt Silva baari otsib võib rõõmustada, sest tänagi on selle uksed valla - küll mitte iga kell, aga tellimise peale pidusid korraldada ja päeval kohvi juua saab seal küll.




Viru hotelli valuutabaar

Viru hotelli valuutabaar, kuhu kunagi pääsesid vaid võrdsemad, on täna kõigile huvilistele valla. Kunagisi menujooke - viin mahlaga ja šampus Vana tallinnaga, peaks ka saama.



Ööklubi Othello

Ööklubi Othello, mille pärast meelelahutusjanused keset ööd Mustamäe tagumisse soppi kimasid ning mis oli iseäranis muukeelse publiku hinnatud ajaveetmiskoht, saatus oli pikka aega segane: Vilde tee 122 asuvat hoonet üritati mitu korda müüa, nüüd tegutseb seal grillrestoran Funduk.




Lucky Luke

Kunagine hinnatud saloon-ööklubi Lucky Luke Linnahallis on peagi lubanud uksed sügise hakul taas meelelahutuseks avada: uued omanikud on püüdnud saali üles vuntsida nng lubavad pakkuda tantsuõhtud Eesti artistidega ka 30+ vanustele.

Pritsumaja juures 90ndate tantsupubliku meeli köitnud Bel Air sündis ümber Veenuseks, kuid klubimaastikul on midagi, mis ei muutu: 1995 avatud Club Hollywoodis klubitavad ehk täna juba toonaste püsikundede järeltulijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles