Savisaare tasuta till Lasnamäe turulkäijaid ei erutanud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kauples laupäeval Lasnamäe turul Hundisilma talu saadustega.

Veidi enne kella 10 nägi Lasnamäe turg välja armetult tühjavõitu. Välimüügiplatsil võis näha umbes kümmetkond müüjat. Turuväravas tervitasid lasnamäelasi (ja kaugemalt tulijaid) rohelistes värvides õhupallid ja tõenäoliselt Keskerakonna noortekogu aktivistid, kelle laual laiusid erakonda värbamisankeedid ja protestiallkirjade blanketid kõrgete kodukulude vastu.

Enam-vähem kell 10 astus turuväravatest sisse linnapea ise koos saatjaskonnaga ning sammus oma leti suunas, mis oli juba eelnevalt valmis sätitud. Letil leidus tomatit, kurki, tilli, porgandit, kõrvitsaid ja muud. Kõige suurema ostjate huvi pälvisid mõistagi tomatid ja kurgid, kuid ka kõrvitsad. Tillipuhma vastu ei paistnud keegi esiti huvi näitavat. Poole müügilaupäevaku teiseks pooleks hakkasid tomatid juba letilt kaduma ning enne erksalt püsti seisnud till vajus järjest rohkem longu.

Linnapea sõnul on sel aastal Hundisilma talus aiaviljad kenasti kasvanud ning just seetõttu tekkiski mõte proovida turukaupmehe tööd Lasnamäe turul, mis paraku küll eriti armetult tühi välja nägi. Tõelisele turule kohane tunglemine toimuski vaid Hundisima talu leti juures.

Head värsket kaupa võis saada seal isegi kena naeratuse eest. Sõbrahinnaga (kuid mitte tasuta) sai kena kõrvitsa omanikus näiteks TV3 uudistereporter.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles