TV3: Mati Kaal lahkub järgmisel aastal ametist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal.
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal teatas, et paneb järgmisel aastal ameti maha.

«Iga asi saab ükskord otsa ja tasapisi peab hakkama otsi kokku tõmbama,» põhjendas 45 aastat loomaaiaga seotud olnud Kaal «Seitsmestele uudistele».

«Eks on tarvis ikka lasta noorematel meestel ka toimetada. Ma olen juba 67 aastat vana ja tahaksin tegelikult loomaaiaga seoses natuke vähem vastutusrikkal postil üht-teist ära teha, et mitte ennast ära tappa selle vastutuse ja muutuva maailmaga,» selgitas ta.

Kaal ootab lahkumisega aastani 2014, mil loomaaias valmib keskkonnahariduskeskus. «See maja peab käiku minema järgmisel aastal, peale selle on järgmisel aastal veel loomaaia 75. juubel ja need kaks asja üritaks ikka korda ajada, siis on juba võimalik positsiooni muuta,» rääkis Kaal.

Kauaaegse loomaaiadirektori sõnul hakkas ta pensionile minekust linnajuhtidele rääkima juba nelja aasta eest, mil loomaaed sai 70-aastaseks.

Kaal avaldas lootust, et saab loomaaias valmivas keskkonnahariduse keskuses pärast direktori kohalt lahkumist mõnda aega lastele tarkust jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles