Reede Tallinnas: teater, DJ-maraton ja pidu Ferrariga

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Luísa Ferreira/hetk

Reede, 23. august on Tallinnas üritusterohke – lastele pakutakse tsirkust, jäätist ja teatrit, täiskasvanuile kaasaegset tantsu ja erinevaid pidusid.

Reede, 23. august on Tallinnas üritusterohke – lastele pakutakse tsirkust, jäätist ja teatrit, täiskasvanuile kaasaegset tantsu ja erinevaid pidusid.

Lastele näidatakse Saku Suurhalli ees olevas parklas hanede tsirkust, samas leiab alates reedest kuni pühapäevani aset jäätisepidu.

Mitmel pool saab teatrit vaadata: näiteks vanalinnas Piip ja Tuut Teatri- ja Mängumaja siseõues mängivad klounid Piip ja Tuut vabaõhuetendust «Preili Landskrone ja Härra Pilstickeri armastuslugu». See on ennemuistne lugu kahe noore leegitsevast armuloost, mis elab tänini vankumatult edasi kõrvuti seisvate lossitornide näol Toompeal. Tragikoomilist legendi esitavad ja on vabaõhulavale seadnud Haide Männamäe ja Toomas Tross, abiks teatrikunstnik Mae Kivilo. Kaasa teevad muusikud Eeva Talsi (viiul ja laul) ja Villu Talsi (kitarr, mandoliin).

Ugala teater mängib Tallinna Botaaniakaaias maailma lastekirjanduse klassikasse kuuluva inglise kirjaniku Kenneth Grahame'i lugu «Tuul pajuokstes», mille peategelasteks on  loomad - Vesirott, Mutt, Kärnkonn, Mäger ja teised.

Täiskasvanud vaatajale, keda huvitab tantsukunst, pakub reedel Augustitantsu festivali raames avastamist Itaalia tantsija, näitleja ja koreograafi Mauro Paccagnella looming. Kavas on 2 tantsuetendust sarjast «Bloom» – see on esimene stuudio performance "danced tableaux/tantsitud maalide" seeriast, lavastajaks koreograaf Mauro Paccagnella koos erinevaid loomingulisi sihte seadvate esitajatega. Eesmärgiks on seada kahtluse alla kaose ja korratuse tingimused kaasajas. Etendused algavad Kumu auditooriumis kell 18.

Söögikoht-klubis Hetk on reede õhtu külaliseks kuulus portugali DJ Tiago Miranda, et saada maha teetähisega Tallinna klubikultuuris ja mängida maha vähemalt seitsmetunnine DJ-set. Tiago Miranda on tuntud produtsent/dj/trummar, kes tunneb end jätkuvalt ühtviisi koduselt nii techno, hausi, chillouti, dubi, leftfield rocki kui disco väljadel. 

Klubis teater toimub reedel Dom Party Red Ferrari, kus kaunis punane Ferrari figureerib peategelasena punasel vaibal klubi ees ning kogu pidu on täis glamuuri ja meelelahutust.

Klubis Privé kütab tantsubiiti maailma suurim klubibränd Ministry Of Sound, DJ puldis Dom Townsend Suurbritanniast ning klubi enda resident Widenski.  Esimese klubina Eestis on Club Privé's püsivalt tantsuplatsi kohale paigaldatud CO2 kahurid, mis tantsuhuvilisi värskendavad ja jahutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles