Avalda arvamust: kumb hoone peaks valmima?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia ja superministeerium.
Kunstiakadeemia ja superministeerium. Foto: Postimees.ee fotomontaaž

Tallinna kesklinna on planeeritud kaks tavahoonestusest kõrgemat uusehitist, millest tõenäolisem lähiajal valmima on nn superministeerium.

Tegemist on praeguse rahandusministeeriumi krundile (Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2) tekkiva hoonelaiendusega, kuhu tulevikus kolib kokku neli ministeeriumi: rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeerium.

Hoone peaks valmima 2016. aastal.

Aadressile Tartu maantee 1 on planeeritud aga Eesti Kunstiakadeemia hoone, mis pole tänini veel valmis. Tallinna linna peaarhitekt ja linnaplaneerimise ameti juhi asetäitja Endrik Mänd on varasemalt öelnud, et kui riik soovinuks, oleks EKA juba ammu püsti.

«EKA uue hoone mittesünni põhjuseks sai ikkagi riikliku toetuse puudumine ehk siis omaniku soovimatus seda hoonet ehitada,» ütles Mänd kevadel Postimehele viidates haridus- ja teadusministeeriumile.

Hea lugeja, mida arvad sina - kumb hoone peaks olema prioriteetsem?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles