Mupo tegi parkimisreegleid eiranutele Robbie Williamsi kontserdi ajal 350 trahvi

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo.
Mupo. Foto: Küllike Rooväli

Teisipäeval Robbie Williamsi kontserdile sõitnud muusikasõbrad tekitasid munitsipaalpolitsei hinnangul Lauluväljaku ümbruses paraja parkimiskaose. Mupo patrull sai kokku 250 kõnet kohalikelt inimestelt. Põhilised kaebused olid kõnniteele pargitud autod ja elumajade juures märgitud kohtade kinniparkimine.

 Kuigi munitsipaalpolitsei amet oli väljas suurendatud jõududega ning tehti parkimisalast teavitustööd, oli mupo hinnangul siiski palju eksinuid ja keeldude eirajaid.  «Kõige probleemsemad kohad olid Liivaoja tee, kus kõnniteed pidi oli võimatu liikuda ning lapsekäruga ei pääsenud autode massi vahelt turvaliselt läbi,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt. «Palju pahaseid väljakutseid tuli ka Smuuli teelt.» Kokku tegi mupo päeva jooksul 350 hoiatustrahvi.

«Tegime trahve vaid väljakutsete-põhiselt ja kõige räigemate rikkumiste puhul – haljasalad, kõnniteed ja eraldusribal parkimised,» loetles mupo ühe patrullekipaaži vaneminspektor Aleksandr Kukk. «Kui inimene ikka liiklusmärki täiesti eirab või nelja rattaga haljasalal pargib, siis ei ole võimalik sellest mööda vaadata. Väiksemat sorti eksijatele me seekord karistusi ei määranud, vastasel juhul oleks trahvide hulk mitmekordselt suurem olnud.»

 Kuke sõnul oli näiteks Lasnamäel asuvast Maxima poe kaubahoovi endale parkimise leidnud 14 autot. «Uskumatu jultumus!» oli inspektor nörritatud. «Hoovi sissesõiduks on paigaldatud keelumärk ja ometi on nurgatagune kaubahoov autosid nii täis pargitud, et Maxima kaubaauto ei pääsenud sinna isegi sisse sõitma, rääkimata vajalikest laadimistöödest »

 Samuti  oli väljakutseid kontserti teenindavalt turvafirmalt, kes vaatamata pidevale selgitustööle ei suutnud inimesi veenda korrektselt parkima.  Kui keegi ikka vaatamata näpunäidetele meeskonna nina all end takistavasse või valesse kohta parkis, siis järgnes ka turvameeskonna väljakutse.

«Linn tegi eelnevalt teavitust, kus asuvad parkimisalad ja pigem paluti inimestel kohale tulla ühistranspordiga. Algusest peale oli selge, et  kõigile nagunii lauluväljaku lähikonnas parkimiskohti ei jätku,» ütles Aleksndr Kukk. «Kui inimene heaga rääkimisest aru ei saagi, siis pole parata. Tuleb teisel viisil see info nendeni viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles