Kesklinna põhikool ostab koolihoone endale

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna reaalkooli põhikool ehk uue ametliku nimega Tallinna kesklinna põhikool on valmis alustama esimest õppeaastat. Täna omandatakse hoone, mida seni on üüritud ja kus on toimunud ka osa reaalkooli tunde. Ostu-müügilepinguga läheb seni Austria taustaga firmale ECE Capital OÜ kuulunud endine politseimaja RK Haridussõbrad OÜ kätte.

Kesklinna põhikooli direktor Jaana Roht on kindel, et 1. septembril on kool täiesti valmis. «Hoones täna veel renoveerimistööd käivad. Need oleks lõpetatud, kui koolitusloa saamine poleks veninud,» rääkis ta.

Tallinna reaalkooli hoolekandeseltsi juhatuse liikme Alar Tamkivi sõnul tähendab ostu-müügitehing seda, et ebakindlus alustava kooli majandamises kaob ära. «Kui räägime üüripinnal kooli rajamisest ja töös hoidmisest, siis on see nagu hanejalgadel ettevõtmine. Kui tehing õnnestub lõpule viia, siis annab see koolile kindla aluse,» põhjendas Tamkivi.

Ministeeriumi viivitamist koolitusloa andmisel näeb Tamkivi asjatu norimisena ühe kooli kallal. «Kui erakooli loomine munitsipaalkooli kõrvale on teema, mis on vaja selgeks rääkida, siis tuleks seda teha laiemas ringis, mitte ühe koolitusloa pinnalt,» arvas ta.

Kool alustab kahe esimese klassikomplektiga ning ühe teise ja kolmanda klassiga. Kokku on praegu registreeritud 72 õpilast, kuid vabu kohti on veel igasse klassi.

Direktori sõnul ei ole kesklinna põhikooli registreeritud teise ja kolmanda klassi õpilaste puhul mingit sarnasust selles, millistest koolidest nad tulid, küll aga valitseb tohutu poiste ülekaal. «Eks põhjuseks ole see, et õppekava suund on reaalainetele. Vanemate ootus on, et nende pojad saaksid nuputamist, matemaatikat ja nende lastega tegeletakse rohkem individuaalselt,» selgitas Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles