Erahuvikoolide palve jättis Savisaare külmaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Tallinna linnavolikogu istungil.
Edgar Savisaar Tallinna linnavolikogu istungil. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ignoreeris erahuvikoolide palvet jätta linna negatiivne lisaeelarve vastu võtmata, kuna see kahandab laste võimalusi spordiga ja muude huvialadega tegelemiseks.


Enne tänast Tallinna linnavolikogu istungit, kus toimus negatiivse lisaeelarve kolmas lugemine, soovis erakoolide esindaja anda linnapeale üle avalduse, milles sooviti, et linn ei kärbiks lisaeelarvega erahuvikoolidele eraldatavaid summasid. Paraku ei tahtnud Savisaar koolide esindajaga kõneleda ning dokumenti vastu võtta, vahendas

ERR Uudised

ERR Novostit.

Reformierakondlasest linnavolikogu liige Remo Holsmer pöördus Savisaare poole küsimusega, miks ei ole lisaeelarve puhul järgitud solidaarsuse põhimõtet - linnaametnike palgad jäävad endiselt kõrgeks, samas aga kannatavad väikeste sissetulekuga inimesed ja lapsed, kellelt võetakse võimalus tegelda soodustingimusel spordiga ja kunstiga.

Selle peale tsiteeris linnapea peaminister Andrus Ansipit, kes teatas kunagi, et sport ei peagi olema riiklikult toetatav, sest kõikjal maailmas sponsoreerivad sportlasi eraettevõtjad ning spordi riiklik toetamine on omane hoopis totalitaarsetele režiimidele. Tasub märkida, et küsimustele vastates kaldus linnapea hoopis nii küsijate kui ka Ansipi iskule.

Linnavolikogu võttis täna vastu negatiivse lisaeelarve, millega vähendati Tallinna eelarve mahtu 762 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles