Vaata, mis toimus Vanamõisa laadal!

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna külje all peeti täna Vanamõisa laata - hulganisti käsitöölisi pakkus oma kaupa, toidutelgis vaimustasid laadalisi tippkokkade etteasted.

Laadale oli registreerunud üle 400 käsitöömüüja, pakuti kõike -  pisikestest ehetest kuni massiivse palkmööblini. Mõistagi ei puudunud valikust keraamika ja puidust tooted - nii näiteks võis sulelistele sõpradele muretseda lustaka väljanägemisega söögimaja. Kuigi päeva esimene pool näitas pigem vihmasemat nägu, ei kohutanud see ei ostjaid ega müüjaid ning hoogsa kauplemise juurde käis ka tingimine.

Karnivooride lemmikpaigaks laadal kujunes mõistagi Eesti Toidu Telk, kus oma kvaliteetset toidukaupa müüsid pea 100 eesti väike- ja mahetootjat. Tavapäraste kõõgiviljade ning suitsuliha kõrval võis aga viie euro eest osta Pruuli-Kaska talu maitsvaid ja mahlaseid viinamarju.

Tänulikku publikut leidis ka koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga toidutelgi messilaval toimunud Kulinaarne Tsirkus, mida viisid läbi tuntud kokad Peeter Pihel, Angelica Udeküll, Ants Uustalu, Rene Uusmees, Joel Ostrat, Jorma Riivald, Kertu Lukas ja Dmitri Haljukov.

Tippkokkade laval valminud hea ja parem kadus laadaliste kõhtudesse loetud minutitega ning soovijad said restoranide lettidelt mõistagi lisa muretseda: näiteks Ööbiku talu peremees, tippkokk Ants Uustalu pakkus värskeid moose, Wicca restoran Laulasmaa SPAst erinevaid suupisteid ning Cafe Truffe meeskonna hõrk ahjuliha tekitas kohe nende leti juurde järjekorra.

Ürituse raames oli avatud ka põnev päästeala, kus oma esindusega ja harivate atraktsioonidega olid väljas Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, Eesti Punane Rist, MTÜ Operation Lifesaver Estonia ja MTÜ Korstnapühkijate Koda, kaitsevägi näitas samuti militaarset masinaparki.

Pärastlõunal piilus päike, et täpselt  Anne Veski kontserdiks särama hakata, õhtu edenedes astusid lavale ka  Zetod ning suure suvelõpupeo Vanamõisas lõpetab Tanel Padar & The Sun. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles