TTÜsse esitati täna 881 sisseastumise avaldust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜs õppimiseks esitati üle 10 000 avalduse.
TTÜs õppimiseks esitati üle 10 000 avalduse. Foto: Margus Ansu

Esimesel päeval kella 17.00-ks oli esitatud 881 avaldust, neist 748 läbi


sisseastumise

infosüsteemi

ning 133 avaldust paberkandjal.

Neist tasuta kohtadele esitatud avaldusi oli kella 16.45 seisuga TTÜ vastuvõtuspetsialisti Kirsti Naaberi sõnul 691.

«Teaduskonniti on enim avaldusi esitatud infotehnoloogia teaduskonda (198 avaldust). Kolledžitest on populaarseim TTÜ Tartu Kolledž (25 avaldust),» rääkis Naaber Postimees.ee'le.

«Endiselt on lisaks IT aladele populaarsed ka majanduse ja ehituse valdkonnad,» lisas ta.

TTÜsse sisseastumisel saab sisseastumise infosüsteemis avaldusi esitada ööpäevaringselt kuni 9. juulini riigieelarvelisele ehk tasuta õppekohtadele ja kuni 12. augustini riigieelarvevälistele ehk tasulistele õppekohtadele.

Sel aastal saab tehnikaülikooli kandideerimisel esitada paralleelselt kolm avaldust kahele tasuta ja ühele tasulisele õppekohale.

TTÜ ootab üliõpilasi 96 erinevale õppekavale bakalaureuse-, inseneri- ja  rakenduskõrgharidusõppesse. Konkurss bakalaureuse- ja inseneriõppesse toimub kahe riigieksami tulemuse alusel, üldjuhul matemaatika/füüsika ja keeleeksam.

Riigieelarvelistele õppekohtadele võtab TTÜ sel aastal vastu 2 134  üliõpilast, neist 1 360 bakalaureuse-, inseneri- ja  rakenduskõrgharidusõppesse, 712 magistriõppesse ja 62 doktoriõppesse.

Varasematel aastatel on olnud suurim konkurss TTÜ ehituse, majanduse ja infotehnoloogia erialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles