Tallinna haridusasutused valmistuvad uueks kooliaastaks

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranitsaga koolilaps
Ranitsaga koolilaps Foto: Elmo Riig / Sakala

14.–15. augustil külastas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart viit haridusasutust, et tutvuda nendes tehtavate remonditööde käiguga.

«Soovisin veenduda, et tööd kulgevad plaanipäraselt ja hooned saavad tähtajaks valmis,» ütles Kõlvart.  

Tallinna abilinnapea külastas Merivälja Kooli, Ehte Humanitaargümnaasiumit, Õismäe Kooli ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumit ning Tallinna Kihnu lasteaeda.  

Merivälja Kool saab juurdeehituse 130 täiendava õpilaskoha tarbeks, mis leevendab oluliselt koolikohtade nappust Pirital. «Uute õppekohtade lisandumine võimaldab koolil korraldada õppetööd ühes vahetuses ning täna 6-klassiline kool kujuneb tulevikus põhikooliks,» selgitas Kõlvart.  

Ehte Humanitaargümnaasiumi, Õismäe Kooli ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumi hooned rekonstrueeritakse täielikult, sh nii fassaadid, siseruumid, köögid, tehnosüsteemid jne, kõik hooned sisustatakse ka uue mööbliga.

Kadrioru Saksa Gümnaasium, Ehte Humanitaargümnaasium ning Merivälja Kool saavad uue võimla, Ehte kool ka uue staadioni. Suur muutus ootab Õismäe Kooli, mis kolib varem tühjalt seisnud, nüüd aga täieliku uuenduskuuri läbinud koolimajja Mustamäel (Vilde tee 120). 

Tallinna Kihnu Lasteaed on uus lasteaed, mille tarbeks remonditi täielikult varem Tallinna Läänemere Gümnaasiumi kasutuses olnud hoone. Uues lasteaias avatakse kaksteist rühma, kus saab koha umbes 260 last.

Mihhail Kõlvart tõdes, et Merivälja Kooli juurdeehituse rajamine ning Õismäe Kooli, Ehte Humanitaargümnaasiumi ja Kihnu lasteaia renoveerimistööd kulgevad plaanipäraselt. «Neil objektidel on ehitustööd lõppjärgus, mõnel pool on alanud juba õpperuumide sisustamine ning peagi on hooned laste vastuvõtuks valmis,» rääkis abilinnapea.

Muret valmistab hetkel Kadrioru Saksa Gümnaasiumi ehitustööde käik, mis pole mitmete objektiivsete asjaolude tõttu pole kulgenud ootuspäraselt ja kus tööde tähtajad on veninud. «Lähtume hetkel siiski ehitaja kinnitusest ja lubadusest, et hoone õppekorpus ja staadion jõutakse valmis ning õppetöö saab 2. septembril alata,» lisas Kõlvart. Juurdeehitus ja võimla valmivad teise õppeveerandi alguseks. 

Ehte Humanitaargümnaasium ja Õismäe Kool taasavavad oma uksed 2. septembril. Kihnu lasteaias ning Merivälja Kooli uues osas algab õppetöö oktoobris, nagu oli kavandatud.

Kõlvart kinnitas, et koolide ja lasteaedadega tutvumisega kavatseb ta tulevikus jätkata.

Viie hoone renoveerimiseks investeeris Tallinn kokku ligi 14,9 miljonit eurot (Ehte Humanitaargümnaasium 3 890 000, Kadrioru Saksa Gümnaasium 3 815 000, Merivälja Kooli juurdeehituse I etapp 1 985 000, Kihnu lasteaed 2 056 000 ja Õismäe Kool 3 150 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles