Tallinna külje all Vanamõisas toimub Eesti suurim käsitöölaat

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vanamõisa Käsitöölaat

Laupäeval, 17. augustil kell 10 – 24 toimub  Vanamõisa Vabaõhukeskuses Saue vallas Harjumaal Vanamõisa käsitöölaat koos suvelõpupeoga. Praeguseks on laadale registreerunud üle 400 käsitöömüüja.

Üritus algab kl 10 suurejoonelise käsitöölaadaga. Peakorraldaja Mari-Liis Nõlvaku sõnul pakutakse laadal ehedat eesti käsitööd, pisikestest ehetest kuni massiivse palkmööblini.

Samaaegselt käsitöölaadaga on koostöös Põllumajandusministeeriumiga avatud Eesti Toidu Telk, kus oma kvaliteetset toidukaupa müüvad pea 100 eesti väike- ja mahetootjat. Eesti Toidu Telgi messilaval toimub uudne ja põnev toiduetendus - Kulinaarne Tsirkus, mida viivad läbi tuntud kokad Peeter Pihel, Angelica Udeküll, Ants Uustalu, Rene Uusmees, Joel Ostrat, Jorma Riivald, Kertu Lukas ja Dmitri Haljukov. Kulinaarne Tsirkus toimub koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga.

Ürituse raames on avatud ka põnev päästeala, kus oma esindusega ja harivate atraktsioonidega on väljas Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, Eesti Punane Rist, MTÜ Operation Lifesaver Estonia ja MTÜ Korstnapühkijate Koda. Näiteks saab pöörlevas autos omal nahal kogeda liiklusõnnetust või suitsutoas katsetada, kuidas tuldaks toime tulekahju korral. Militaaralal esindab Eesti kaitsejõude Eesti Kaitseliit.

PRIA toetusel toimub võistlusmäng «Nelja valla talendikaim küla», millest võtavad osa Saue, Saku, Kiili ja Harku valla külade meeskonnad. Võistlusmängu eesmärk on soodustada naabervaldade koostööd ja suhtlemist.

Üritus lõpeb õhtul meeleoluka kontserdiga, kus väiksemate kollektiivide kõrval astuvad peaesinejatena üles Anne Veski, Zetod ja Tanel Padar & The Sun. Laadale viivad uued mugavad elektrirongid. Laada korraldajate ja koostöö raames on käigus laadarongid, mis inimesi nii Tallinnast kui teistest paikadest Sauele toovad.

Elektriraudtee sõidutab huvilisi laadale kogu laupäeva, 17. augusti, lisaks sõidutavad laadalisi öised lisarongid Sauelt nii Keila kui Tallinna suunas, andes võimaluse autota tulnud inimestel mugavalt koju tagasi jõuda. Öistele sõitudele kehtib erihind 2 eurot. Informatsiooni täpsete sõiduaegade kohta leiab täiendavalt Elektriraudtee kodulehelt. 

Autoga tulijale on avatud suur parkla, teatasid korraldajad. Täpsemat infot laada kohta saab kodulehelt.

Tallinncity vahendab lugejaile laupäeval muljeid Vanamõisa laadalt - tulemas on fotogaleriid, intervjuud ja videod!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles