Savisaar ja kaunitarid ratastel avasid Järvevana kergliiklustee

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati liiklemiseks Ülemiste liiklussõlme ehitustööde käigus rajatud 3,39 kilomeetri pikkune Järvevana kergliiklustee, mis ühendab omavahel Lasnamäe ja Haabersti linnaosa kergliiklusteede võrgustiku.

Avamisele oli kohale saabunud ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kelle sõnul pakub kergliiklustee võimalusi ohutult liikuda jalgsi ja jalgrattaga ning ühendada Lääne-Tallinnas rajatud kergliiklusteed Järvevana kergliiklusteega.

Lisaks on Järvevana kergliiklusteele ehitatud teealune tunnel, mis ühendab Veerenni tänavat ja Järvevana teed. «Sellises piirkonnas, kus autoliiklus on väga tihe, annab see ka jalgratturitele ja jalakäijatele omad võimalused. See ongi põhiline pluss,» tutvustas Savisaar liikumiseks avatud teed.

Savisaare sõnul pürib Tallinna linn sinnapoole, et kogu linn saaks ümbritsetud kergliiklusteega. «Enne, kui saame rohelise pealinna tiitli, enne seda me saame selle ringi peale,» lisas linnapea.

Kergliiklustee pidulikuks avamiseks olid kohale kutsutud ka kolm jalgratturit, kes äsja liiklemiseks avatud teel sõites tee korrasolekut demonstreerisid. Küsimusele, kas linnapea aga ise uuel kergliiklusteel rattaga sõitnud on, vastas linnapea eitavalt. «Viimasel ajal rohkem seal Lääne-Virumaal Hundisilma kandis. Linnas vähem.»

2010. aasta suvel alustatud Ülemiste liiklussõlme rajamise mahus ehitatakse ja rekonstrueeritakse kokku 12,9 kilomeetrit teid, rajatakse kaks sõiduteetunnelit, üks viadukt ja kaks raudteeviadukti. Lisaks ehitatakse ja rekonstrueeritakse 10,02 kilomeetrit kergliiklusteid ning kolm kergliiklustunnelit, rajatakse üle 14,2 hektari haljasala ja ligi 16,5 kilomeetrit erinevaid sademevee kanalisatsioonirajatisi. 

Kogu Ülemiste liiklussõlm lubatakse pidulikult avada oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles