Reedel Tallinnas: Berliini ooper ja omatsirkus

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused päev enne Birgitta festivali.
Ettevalmistused päev enne Birgitta festivali. Foto: Toomas Huik / Postimees

Reedel, 16. augustil saab Birgitta festivalil näha Berliini Koomilise Ooperi lavastust  «Die sieben Todsünden» («Seitse surmapattu»). Tsirkusehuvilised on aga oodatud OMAsaali (Kopli 25), kus toimub tsirkuseshow High Bling.

Pirita kloostri varemetes jätkub Birgitta festival, mille raames saab täna kell 19 näha Kurt Weilli – Bertolt Brechti lavateost «Die sieben Todsünden» («Seitse surmapattu»). Esitajaks Berliini Koomilise Ooperi solistid, dirigendipuldis eestlanna Kristiina Poska. Aastal 1933 loodud ja Théâtre des Champs-Élysées’s esietendunud ballett lauludega on Bertolt Brechti tekstidega lõikavalt vaimukas teos tollaste lööklaulude töötlustest. Piletid maksavad  25 - 32 eurot.

Lisaks pakub festivali raames kvaliteetroogasid Eesti parimate toitlustuskohtade hulka kuuluv restoran Ribe. Menüüpaketi hind on 35 eurot, mille sees on kolmekäiguline õhtusöök, mis koosneb eelroast, pearoast ja magustoidust. Menüü saab valida suveterrassil kohapeal. Kohtade arv suveterrassil on piiratud.

Kell 19 toob Linnateatris gastroleeriv  loomeühendus Teine Laine publikule ajaloolise kammerdraama «Ühe pärli pärast!». Marius Lätte ajalooline kammerdraama räägib valusatest hetkedest vahetult enne Liivi sõda. Tegemist on algupärandiga. Etendus toimub Köismäe tornis. Piletihind jään vahemikku 8 - 12 eurot.  

Kell 20 on kõik tsirkusehuvilised oodatud OMAsaali (Kopli 25), kus toimub tsirkuseshow High Bling. Piletihinnaks on 10 eurot. Publikuks on oodatud vaatajad alates 16. eluaastast. «Muusika mängib ja pidu on publiku enda teha. Ootamatult imbuvad publiku sekka artistid, kellede klamuuri ja sära taga varjavad end intriigid, hingevalu ja sügav armastus,» seisab sündmuse kirjelduses.Tsirkuse artistideks on näiteks Anni Veskimäe, Kristin Made, Johanna Terasmees Tallinnast;Kert Ridaste, Jackobe Keens Tilburgist, Merit Ridaste Aberdeenist. Muusika: Stereo Budhha (London). 

Kell 21 saab aga kinos Sõprus jälgida järmist osa Jim Jarmuschi retrospektiivist, linastub «Kohvi ja sigaretid / Coffee and Cigarettes».  Pärast kino aitab sealsamas kõrval peolainele loksutada Club Hollywood, kus just täna leiab aset linna parim Urban muusika pidu Bad Jam.

Päikeseloojangut saab nautida ka Komeedi katuseterrassil, kus reedel, 16. augustil pidudesarjas Soft Landing valib tantsumuusikat Katrin Päevakene ja meeleolu loob Russian Standard Vodka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles