Lapsed loevad: eestikeelsetest raamatutest eelistatakse Keräneni ja Koffi, venekeelsetest Jänku-Jussi seiklusi

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänku-Jussi uus raamat.
Jänku-Jussi uus raamat. Foto: Erakogu

Hopneri majas lõpetatakse reedel, 16. augustil pidulikult Tallinna Keskraamatukogu laste lugemisprogramm «Suvi raamatuga».

Laste lugemissuve on Tallinna Keskraamatukogus korraldatud juba üle kümne aasta ja huvi osalemise vastu ei näi vaibuvat. Programmis osaletakse lausa perekonniti ning paljud lugejad on korraldajatele tuttavad juba eelmistest aastatest. Tänavu liitus lugemisprogrammiga 314 last, neist edukaid lõpetajaid oli 184.

Traditsiooniliselt valisid raamatukoguhoidjad lugemisprogrammi jaoks välja 25 eestikeelset ja 23 venekeelset uuemat lasteraamatut. Raamatuvalikusse jõudis enamasti uuem lastekirjandus, mida kooli õppekavast ei leia. Iga läbiloetud raamatu kohta joonistas laps pildi ja täitis küsimustiku. Lapsed, kes lugesid kahe kuu jooksul läbi vähemalt 10 raamatut, on oodatud suvise lugemisprogrammi lõpetamisele.

Eestikeelsetest raamatutest osutusid kõige menukamateks Mika Keräneni «Armando», Eva Koffi  «Keerutädi»ja Tim Bowley  «Amelia soovib koera». Venekeelsetest raamatutest olid kõige populaarsemad Piret Raua «Ernesto küülikud»  ning Jaanus ja Janika Leoste loodud «Jänku-Jussi lood 3», kus jänkupere hõivatud sügistoimetustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles