Harjumäel avatakse Balti keti mälestuskivi

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kett
Balti kett Foto: Peeter Langovits / Postimees

Taasiseseisvumise aastapäeval avavad Vilniuse, Riia ja Tallinna linnapead Harjumäel 20. augusti väljakul Balti keti mälestuskivi.

Balti keti mälestuskivi avamine algab 20. augustil kell 13.30, kõnelevad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Riia linnapea Nils Ušakovs ja Vilniuse linnapea Arturas Zuokas.

Leedu skulptori Gitenis Umbrasase loodud mälestuskivile kinnitatud plaadil on kujutatud jalajäljed, mis sümboliseerivad Balti ketist osavõtjate jalajälgi ajaloos. Mälestuskivi kinkis Tallinnale Vilniuse linnavalitsus. Tegemist on kolmeosalise skulptuuriga - teine samasugune kingiti Riia linnale ning kolmas paigaldati pidulikult Vilniusse juba tänavu 24. mail.

Lisaks mälestuskivile avatakse ka selle juurde kuuluv mälestustahvel, millel on lisaks eestikeelsele selgitav tekst ka läti, leedu, inglise ja vene keeles. 

Mälestuskivi avamisel annab tiibklaveril vabaõhukontserdi tuntud pianist ja helilooja Rein Rannap, kaastegev on meesvokaalansambel Ensemble Collegium Musicale Endrik Üksvärava juhatusel. Esitlusele tuleb Rannapi looming, sealhulgas spetsiaalselt 20. augustile pühendatud laul «Vabadus».

Tallinna linnapea sõnul toimub taasiseseisvumispäeval Tallinnas veel mitmeid suuremaid ja väiksemaid huvitavaid üritusi, neist suurejoonelisim Kadriorus korraldatav Tallinna laulupäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles