Trenni läinud naine jättis koera seotuna maja ette

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenni läinud naine jättis koera seotuna posti külge ootama
Trenni läinud naine jättis koera seotuna posti külge ootama Foto: Munitsipaalpolitsei

Esmaspäeva hommikul kell 10-11 ootas Pärnu maanteel munitsipaalpolitsei maja ees oma peremeest suukorvita hundikoer, kes oli posti külge kinni seotud. Looma ette oli jäetud pudel veega ning kauss. Koer oli veidi aega rahulik, kuid peagi muutus rahutuks ning hakkas inimeste möödumisele reageerima ägeda haukumisega.

Mupo välijuht võttis ühendust loomade varjupaigaga, kes lubas kohale tulla, kui omanik lähitundide jooksul kohale ei ilmu. Tunni möödudes selgus, et koera perenaine oli käinud spordiklubis treeningul ja tema väitel on koer ootamisega harjunud.

«Omanikule tehti suuline märkus ja kuigi ta seadusega otseselt pahuksisse ei läinud - koer oli rihmaga kinnitatud ja inimesi ründama ei ulatanud - jääb üles toimunu eetiline pool,» rõhutas mupo pressiesindaja Meeli Hunt. «Mis oleks juhtunud, kui loom end vabaks oleks tõmmanud ning möödujat rünnanud või auto alla jooksnud? Pärnu maantee on väga vilka liiklusega paik. Mis oleks juhtunud, kui mõni laps oleks läinud kena ja hooldatud välimusega koera paitama või kinniseotud koera oleks rünnanud mõni teine koer?» paiskab Hunt õhku vastuseta jäänud küsimused.

Mupo soovitab koeraomanikel, kes oma koeri ootama jätavad, selliste stsenaariumite üle järele mõelda. «Varasemad kogemused näitavad, et peremehe kohalolekul eeskujulikult käituv loom võib üksinda võõrasse kohta jäetuna käituda prognoosimatult ning kujutada suurt ohtu inimestele, teistele loomadele või saada ise pöördumatuid kahjustusi,» nentis Hunt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles