Tallinn tahab vähendada puuetega inimeste teenuste rahastamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolid.
Ratastoolid. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus on saatnud Tallinna linnavolikogule linna 2009. aasta esimese lisaeelarve projekti, milles on planeeritud üle 3 miljoni krooni ulatuses vähendada puuetega inimeste hoolekandeteenuste mahte.

Vähendatavate teenuste hulka kuuluvad transporditeenused, viipekeeleteenus, isikliku abistaja teenused, töö- ja rakenduskeskuse teenused, nõustamisteenused ning päevategevus ja –hoid, teatas Tallinna Puuetega Inimeste Koda.

Koda juhib volikogu fraktsiooni esindajate tähelepanu, et lasterikkad pered ja puuetega inimesed on riigi ja kohalike omavalitsuste erilise hoole all (Eesti Vabariigi põhiseaduse § 28).

Tallinna linna esindajad on varem korduvalt rõhutanud, et sotsiaalselt haavatavad grupid, sh puuetega inimesed, on linna jaoks prioriteet, siis on käesoleval majanduslikult raskel ajal puuetega inimeste toimetuleku tagamiseks äärmiselt vajalik säilitada olemasolevate teenuste mahud.

«Tallinna linnavolikogu otsus annab linnakodanikele signaali volikogu liikmete suhtumisest nendesse inimestesse, kes vajavad oma linnavõimu erilist hoolt ja tähelepanu,» ütles puuetega inimeste koja juhatuse liige Külli Urb.

Tallinna linna 2009. aasta eelarves on planeeritud puuetega inimeste hoolekandeteenustele ligi 50 miljonit krooni.

Linna 2009. aasta esimese lisaeelarve kolmas lugemine toimub 25. juunil kell 14 linnavolikogu istungil.

Tallinna Puuetega Inimeste Koja eesmärgiks on kaitsta ja esindada puuetega inimeste huve Tallinna tasandil.

Koda on katusorganisatsiooniks 22-le Tallinna puuetega inimeste ühingule. Tallinnas on kokku ligi 20 000 puudega inimest, kellest 4700 kuulub koja liikmesorganisatsioonidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles